GRUPO PLAZA

El Rei Jaume I torna a Carcaixent amb motiu del 9 d’octubre

8/10/2018 - 

VALÈNCIA. Prop de 200 escolars de tercer de primària procedents de diversos col.legis de la localitat han participat estos dies de l’activitat turístic-educativa vinculada al 9 d’octubre que està duent a terme l’Ajuntament de Carcaixent en l’Ermita de Sant Roc. Els xiquets i xiquetes han pogut conèixer, a travès d’una representació teatralitzada, la història de l’ermita i la seua vinculació a la figura de Jaume I.

A l’alumnat, amb les explicacions d’una guia caracteritzada com l’ermitana de Sant Roc, se’ls han introduït aspectes de l’arquitectura d’este singular edifici patrimonial, considerat com un dels pocs exemples que podem trobar de les anomenades esglésies de Reconquesta de l’època de Jaume I. L’Ajuntament de Carcaixent ha aprofitat este vincle històric amb el rei conqueridor i l’avinentesa del 9 d’octubre per apropar als escolars de la localitat la història de Jaume I en un entorn que els resulta molt pròxim.

L’activitat s’emmarca dintre de les diferents iniciatives que estan organitzant-se per celebrar la festivitat del 9 d’octubre dins de la programació de festes locals. Rosa Nicolau, regidora de festes i patrimoni, ha destacat les múltiples vessants que té la iniciativa, “És una activitat que va tindre molt bona acollida l’any passat i l’hem volgut repetir ja és una bona manera per donar a conèixer el nostre patrimoni i riquesa històrica als més menuts”. “Des de principi de legislatura, el nostre objectiu - ha afegit- ha sigut donar a conèixer, revitalitzar i potenciar els nostres recursos, com ho fem també a les Nits de Patrimoni ja que l’ermita és un dels llocs a visitar i on els més majors també podran gaudir de la representació de Jaume I».

Acte cívic 9 d’octubre

Per a commemorar el dia del 9 d’octubre l’Ajuntament de Carcaixent ha tornat a organitzar un acte obert a totes les veïnes i veïns que, a títol particular, o amb els seus col·lectius o associacions, vulguen formar part. Així, a les 11:30 començarà des de l’Ajuntament la processó cívica acompanyada de la Banda Juvenil de la Lira Carcaixentina i la Murga de les Barraques fins l’estàtua de Jaume I. En la mateixa plaça actuarà el grup de ball del Col·legi Víctor Oroval i, a continuació, es farà l’ofrena per part de la Corporació Municipal i de tots aquells col·lectius i associacions que ho desitgen. Tancarà l’acte una intervenció de l’Alcalde de Carcaixent, Paco Salom.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme