GRUPO PLAZA

dimecres 18 de abril

El Teatre del Raval de Castelló projecta 'Moonlight' amb subtítols en valencià

17/04/2018 - 

VALÈNCIA. L'Institut Valencià de Cultura presenta Moonlight, de Barry Jenkins (2016), en versió original amb subtítols en valencià en una sessió especial dins de la programació regular que manté la Filmoteca al Teatre del Raval de Castelló. La pel·lícula podrà veure's el dimecres 18 d'abril, a les 20.00 hores.

El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha explicat que aquest film "ha de ser entes com un altre pas més perquè la nostra llengua estiga integrada amb total normalitat en l'agenda cultural de l'Institut Valencià de Cultura".

Dividida en tres actes, Moonlight narra la infància, adolescència i maduresa de Chiron, un jove afroamericà, orfe de pare, que creix en un suburbi deprimit i conflictiu de Miami. En el seu camí explorarà la sexualitat i haurà de fer front als conflictes d'una família desestructurada.

Cada una de les tres parts està filmada amb registres narratius i estètics molt diferents entre si, que estan d'acord amb l'evolució del protagonista i la seua època.

Moonligh és la primera pel·lícula de temàtica LGTB amb un repartiment íntegrament compost per actors i actrius de raça negra. També és la segona producció amb menys pressupost que aconsegueix l'Oscar a la millor pel·lícula. L'actor Mahershala Ali és el primer musulmà que aconsegueix guanyar un Oscar (millor actor de repartiment). La gran sorpresa de la edició dels Oscars de 2017 és un subtil relat iniciàtic al voltant del despertar vital i emocional d'un afroamericà gai.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email