GRUPO PLAZA

teatre del raval

El Triangulista denuncia la crisi ambiental que pateix el planeta

20/05/2021 - 

VALÈNCIA. L’artista escènic Francesc Burgos i Ximo Vidal, director teatral i membre de Pluja Teatre, s’ajunten en aquesta nova aventura anomenada Plàstic-tic-tic!. Un treball intergeneracional i multidisciplinar que ha comptat amb la col·laboració de Jordà Ferré, escenògraf i director de la companyia internacional Antigua i Barbuda, encarregat de fabricar les dues peces d’autor d’aquest espectacle. Per una banda, ha construït el tricicle, que és la casa i instrument d’El Triangulista; i per l’altra, el xoriguer autòmat, company d’aventures del nostre protagonista.

Plàstic-tic-tic! és un espectacle per a tots els públics amb una forta simbologia poètica i ambientalista, tant pel missatge que l’envolta, com per l’estètica retrofuturista. Així, els elements escènics, ja esmentats, i el vestuari, dissenyat per Maria Almúdever, estan concebuts sota els preceptes del reciclatge i de la reutilització de materials. La peça té un marcat caràcter multidisiciplinar, on hi trobem teatre de text, d’objectes, d’ombres i gestual; clown; música en directe; i ambientacions sonores, com a principals ferraments creatives.

Aquest projecte ha estat esperonat per LaCasaCalba i el Teatre del Raval de Gandia, en el marc de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, i compta amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

Plàstic-tic-tic! narra la historia d’El Triangulista que, cansat de la vida moderna, s’ho ha deixat tot. Fins i tot, l’orquestra filharmònica on era percussionista titular. Ara viatja amb Pep el Xoriguer, un ocell ben espavilat. Tots dos tenen un objectiu imminent: recollir els plàstics que embruten boscos i suren per l’aigua de rius i oceans. Però també volen viure aventures, conèixer altres mons, establir noves amistats. Senyores i senyors, xiquets i xiquetes, ací comença el primer capítol, un viatge iniciàtic, d’una saga que vorem on els durà, on ens durà. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email