GRUPO PLAZA

dins del cicle 'cambra al palau'

El violoncel·lista Pablo Ferrández s'alia amb tretze músics de l'orquestra de València

25/03/2022 - 

VALÈNCIA. El cicle “Cambra al Palau” del Palau de la música, que es desenvolupa íntegrament a l’Almodí, rep demà dissabte a les 19.30 hores la visita de Pablo Ferrández, un dels millors violoncel·listes internacionals de l’actualitat, i artista en residència del Palau de la Música en la present temporada. Pujarà a l’escenari de l’edifici gòtic amb tretze professores i professors de l’Orquestra de València per a interpretar obres de Ludwig van Beethoven i Heitor Villa-Lobos. Es tracta d’un concert d’indubtable interés artístic, que la regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha volgut destacar, ja que “després d’haver assistit a l’excel·lent concert de Ferrández en l’abonament de Tardor amb l’Orquestra de València, tindrem demà l’oportunitat de gaudir del seu magisteri en un format diferent i íntim com és el de cambra”, i a més “interactuant amb professores i professors de l’Orquestra de València, que podran aprofundir amb ell en l'execució i interpretació de les obres, en una experiència enriquidora per al seu creixement artístic”.

D’esta manera, Ferrández interactuarà en la primera part amb la violinista Esther Vidal, el viola Santiago Cantó, el contrabaix Francisco Catalá, la trompa María Rubio, el clarinet José Vicente Herrera i el fagot Juan Enrique Sapiña, per a interpretar el Septet en mi bemoll major, op. 20 de Ludwig van Beethoven. En la segona meitat, el concertista espanyol tocarà amb les i els violoncel·listes   Mariano García, David Forés, Ivan Balaguer, María José Santapau, Sonia Beltrán, María Martí i Gustavo Nardi. Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat respecte a Ferrández que “vuit estudiants de violoncel de conservatoris superiors i prop d’un centenar d’oients, podran assistir a la classe magistral que impartirà este diumenge al Palau de la Música, la qual cosa demostra el prestigi i l’interés que desperta el nostre artista resident”.

Pablo Ferrández ha sigut premiat en el XV International Txaikovski Competition, ICMA al “Jove Artista de l’Any”, i amb el Premi Princesa de Girona 2018 pel seu “talent excepcional i projecció internacional”. Fa poc ha publicat el seu primer àlbum amb Sony Classical, Reflections, treball que reflecteix les seues arrels musicals i similituds entre la música de Rússia i Espanya a principis del segle XX. Continua la seua carrera col·laborant amb artistes de renom i orquestres de prestigi internacional. En les últimes temporades van destacar el seu debut en el Hollywood Bowl amb la Filharmònica de Los Angeles i Gustavo Dudamel, amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i Daniele Gatti, la col·laboració amb Anne-Sophie Mutter en la interpretació del Doble concert de Brahms a Madrid i Oxford, el debut amb Bamberg Symphony i Christoph Eschenbach, i la col·laboració amb Anne-Sophie Mutter, Khatia Buniatishvili i la London Philharmonic en el Triple concert de Beethoven.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas