GRUPO PLAZA

l'escriptora de 'Matèria de bretanya'

Els bibliotecaris valencians celebren el Dia del Llibre amb Carmelina Sánchez-Cutillas

Una lectura col·lectiva dels bibliotecaris i bibliotecàries valencianes per a donar visibilitat a l’Escriptora de l’Any 2020 de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

22/04/2020 - 

VALÈNCIA. Els professionals bibliotecaris valencians celebren el Dia del Llibre des del confinament, però units a través de la lectura de l’obra més coneguda de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas, Matèria de Bretanya.

Seixanta bibliotecaris i bibliotecàries de més de cinquanta poblacions valencianes han unit les seues veus per a llegir conjuntament, i des de la distància, el capítol Remembrança d'aquest llibre de la literatura valenciana. Un fragment seleccionat per Joan Borja, professor de la Universitat d'Alacant, director de la Càtedra Enric Valor i especialista del'autora i la seua obra. 

El vídeo està disponible al canal Youtube del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i es difondrà el dia 23 d'abril a travésde les xarxes socials de totes les biblioteques amb personal participant. L'establiment de l'estat d'alarma i el tancament físic de les biblioteques a la ciutadania ha suposat un enfortiment dels serveis digitals i en línia d'aquests centres d'informació. Els serveis a la ciutadania han canviat de format i els professionals s'han adaptat ràpidament al teletreball. Tanmateix la comunicació a distància al llarg de tot el territori valencià d'aquest col·lectiu s'ha enfortit i han trobat en la celebració del Dia del Llibre una oportunitat per a unirles seues veus i seguir connectats.

Homenatge a l’Escriptora de l’Any 

El passat 12 de març el COBDCV va realitzar la seua última activitat oficial, la signatura d’un acord de col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a difondre la figura de l’escriptora Carmelina Sánchez-Cutillas i la seua obra a tota la Comunitat Valenciana através dels professionals bibliotecaris.

El COBDCV ha vist en aquesta iniciativa de la lectura conjunta per al Dia del Llibre una oportunitat per a donar suport a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua amb la tria d'un text de Matèria de Bretanya i així donar veu l'Escriptora de l'Any 2020, Carmelina Sánchez-Cutillas.

La previsió d'activitats i recursos que l'AVL i el COBDCV volien oferir a les biblioteques valencianes al llarg del 2020 han d'esperar per motiu de la crisi de la COVID-19.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas