GRUPO PLAZA

activitats complementàries

Els ninots tornen a prendre el Museu de les Ciències

1/02/2019 - 

VALÈNCIA. La Regidoria de Cultura Festiva ha preparat tot un seguit d’activitats per complementar l’Exposició del Ninot, que l’alcalde Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, i les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal junt a representants del Gremi d’Artistes Fallers, inauguraran aquesta vesprada. Baix el lema ‘L’indult del foc’, per quart any consecutiu i amb la col·laboració de JCF, el Museu Faller una agenda d’activitats per ajudar a la difusió del patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants.

Joan Ribó ha destacat la simbiosi entre una de les cites del calendari faller més esperades, com l’Exposició del Ninot, i el Museu Faller, l’oficialitat del qual ha sigut homologada durant el seu mandat. “L’Exposició del Ninot i el Museu Faller són dos ferramentes per a un mateix objectiu, la promoció de les Falles i el seu patrimoni. Ho estem aconseguint connectant una exposició que torna a exhibir-se en un recinte a l’altura del que mereixen els artistes amb un Museu Faller que no deixa de batre rècords de visites després de la seua dignificació, homologació i promoció”, ha explicat.

Tal i com ha afegit Fuset, “enguany, novament, l’adquisició de l’entrada per contemplar l’Exposició del Ninot permetrà l’accés gratuït al Museu Faller, generant un flux de visites entre dos enclavaments que estan molt a prop. Els visitants podran visitar per quart any consecutiu l’Indult del Foc, el conjunt d’activitats complementàries que s’hi organitzen, com ara el cicle de cinema ‘Falles de Cel·luloide’, que enguany porta el lema ‘Els nous imaginaris de les Falles’ i que abordarà l’aportació del cine a l’obertura de la festa fallera a nous espais i imaginaris de creativitat i innovació”.

Així, la inauguració d’este cicle serà dilluns 18 de febrer amb presència de directors i guionistes dels films I’m burning (2018), d’Andreu Signes, i Freak freak show. Història d’una falla (2009), de Pascual Ibáñez. A partir de dimarts, dia 19, es projectaran tots els dies al recinte de l’Exposició del Ninot, al costat de la zona de la botiga.

A més, demà dissabte a les 12 del migdia hi haurà a l’auditori Santiago Grisolía la taula redona ‘Segrelles: 90 anys del primer cartell de Falles’, amb la intervenció de Xavi Calvo, dissenyador gràfic cofundador de l’Estudio Menta; Iván Esbrí, de l’Associació d’Estudis Fallers; Fernando Tormo, director de la Casa Museu Segrelles d’Albaida, i Manuel Muñoz, historiador de l’art i expert en falles i creativitat.

Programació de les visites guiades

19 de febrer, exposició del Ninot: pels ninots amb representacions de la infantesa de l’Exposició del Ninot Infantil, a càrrec de personal tècnic del Museu Faller.

21 febrer al Museu Faller l’exposició ‘En peu de festa. Cartells de falles del Museu Faller de València’, a càrrec d’Iván Esbrí, comissari de l’exposició.

28 de febrer ninots de caricatura de l’exposició, a càrrec d’Enric Cuenca, gestor cultural de la Regidoria de Cultura Festiva.

5 de març ninots de retrat de la mostra, a càrrec d’Adrián García Payá (tècnic del Museu Faller).

7 març, ninots de representacions femenines de l’exposició, a càrrec de Judith Martínez Mayor (tècnica del Museu Faller).

Noticias relacionadas

complementant a l’Exposició del Ninot

Falles de Cel·luloide, debats i visites guiades: aixi és la programació de ‘L’Indult del Foc’

Por  - 

El Museu Faller de València ha presentat el conjunt d’activitats culturals complementàries a l’Exposició del Ninot i que organitza en col·laboració amb la Junta Central Fallera. ‘L’Indult del Foc’ proposa tot un seguit d’activitats per ajudar a difondre el patrimoni cultural de les Falles en les seues vessants diverses. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha fet una crida a participar de tota esta programació que començarà el pròxim 15 de febrer

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme