GRUPO PLAZA

en la celebració de la 46 edició

Els Octubre premien a Vicent Pallarés, Margarida Castellano, Carles Camps i Manuel Molins

Els abusos sexuals comesos en el si de l’Església catòlica i el tractament de personatges històrics com el compositor Francesc Tàrrega, entre els temes dels galardonats

29/10/2017 - 

VALÈNCIA. El poeta Carles Camps (Cervelló, Baix Llobregat, 1948), amb l'obra El rastre d’uns escritsl’escriptor valencià Vicent Pallarés (Barcelona, 1951), amb l'obra Les llàgrimes d’Orfeuel dramaturg Manuel Molins (Alfara del Patriarca, 1946) amb Ratzinger Papa 265 (els àngels de Sodoma),i l’escriptora Margarida Castellano (Torrent, 1981), amb l’obra Passats i presents d’allà i d’ací. Memòria, autobiografia i jo han estat declarats els guanyadors dels 46 Premis Octubre en les modalitats Vicent Andrés Estellés de Poesia, Andròmina de Narrativa, Pere Capellà de teatre i Joan Fuster d’Assaig, respectivament. La cerimònia de lliurament ha tingut lloc aquest dissabte, en el tradicional sopar que aquest any s'ha celebrat a l’hotel Astoria.

El jurat que ha atorgat el premi de poesia estava format per Manuel Forcano, Anna Gual, Ricard Mirabete, Pere Antoni Pons i Begonya Pozo. Ha estat elegit entre 42 originals presentats. Els membres del jurat han valorat especialment “la seua riquesa formal i la seua naturalesa reflexiva i lírica alhora” ja que “té el mèrit d’agafar els grans temes de sempre i explorar-los des d’una veu pròpia i singular".

Pel que fa al premi de narrativa els membres del jurat eren Josep V. Garcia Raffi, Carme Manuel, Ramon Pla, Llucia Ramis i Raquel Ricart. Vicent Pallarés ha estat elegit entre 53 participants. El jurat ha valorat especialment “el fet que tracta d’un personatge històric d’interés pel país, Francesc Tàrrega” així com “la combinació de la narració de fets amb la percepció singular de la seua dona”.

El jurat que ha lliurat el premi de teatre estava compost per Pilar Almeria, Francesc Foguet i Bernat Joan. Manuel Molins ha estat elegit entre 44 participants. El jurat ha valorat especialment “la visió polièdrica i la riquesa de matisos d’una temàtica sensible com els abusos sexuals comesos en el si de l’Església catòlica”, així com “la densitat de l’obra, la qualitat de l’escriptura i l’esforç documental que s’hi reflecteix”.

Finalment, el jurat del premi d’assaig, format per Xavier Antich, Pau Caparrós, Stefano M. Cingolani, Borja de Riquer i Fina Salord, ha atorgat el premi a Margarida Castellano, d'entre 14 participants. El jurat ha valorat especialment “l’originalitat i actualitat de la temàtica, molt poc tractada i de gran impacte”.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email