GRUPO PLAZA

se premiaràn 19 categories

Els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 donen per començat el seu compte arrere

31/05/2019 - 

VALÈNCIA. (EP) L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha convocat els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2019 amb l'objectiu de reconéixer i donar visibilitat als professionals escènics, així com per a incentivar i promocionar la producció escènica del territori valencià. Es concediran guardons en 19 categories.

Així, hi haurà una distinció al millor espectacle de teatre, millor espectacle de dansa, millor espectacle per a xiquetes i xiquets, millor espectacle d'arts de carrer, millor espectacle de circ, millor direcció escènica, millor direcció coreogràfica, millor actriu, millor actor, millor ballarina, millor ballarí, millor artista de circ, millor text i millor versió, traducció o adaptació, entre altres categories.

Podran concórrer als premis els espectacles professionals i artistes inscrits a través de la pàgina web de l'IVC, ha explicat l'administració en un comunicat. El període d'inscripció serà del 3 de juny al 14 de juliol de 2019 i es podran inscriure espectacles professionals de producció valenciana estrenats en el territori valencià entre l'1 de gener de 2019 i el 30 de juny de 2019, així com els artistes vinculats a aquests espectacles.

Els espectacles produïts exclusivament per la Generalitat Valenciana o en coproducció entre l'IVC i una altra institució pública valenciana o de fora del territori valencià no podran accedir als premis al millor espectacle de teatre, dansa, espectacle per a xiquetes i xiquets, arts de carrer o circ.

Jurat dels premis

Per a decidir els premiats es configuraran dos jurats específics. Un primer jurat serà l'encarregat de decidir els nominats en cadascuna de les modalitats. Estarà format per un màxim de nou personalitats rellevants del món cultural valencià, coneixedores de les arts escèniques, sense interessos particulars en alguna de les possibles candidatures i, per tant, amb una mirada especialitzada que valore de manera equitativa la qualitat dels treballs inscrits en els premis.

Foto: EVA MÁÑEZ

Els noms d'aquests membres del jurat seran consensuats entre les associacions professionals de les arts escèniques membres de la Mesa de la Cultura Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura. Aquest jurat serà l'encarregat de seleccionar els nominats o finalistes per a cadascuna de les modalitats, fins a un màxim de tres en totes les modalitats.

Els membres d'aquest primer jurat exerceixen com a tals a títol individual, sense representar a associacions, col·lectius, companyies o empreses. En les reunions d'aquest jurat estarà present un representant de l'IVC, que exercirà de president del jurat amb veu però sense vot.

Un segon jurat serà l'encarregat de decidir els premiats entre els candidats proposats pel primer jurat. Aquest jurat estarà configurat per un màxim de nou personalitats rellevants del món cultural valencià designats per l'Institut Valencià de Cultura atenent a la seua objectivitat, imparcialitat, capacitat de crítica i coneixement del sector, igualtat de gènere i vertebració territorial.

Les votacions en aquest jurat seran secretes i el vot s'emetrà per escrit en el moment de la deliberació -previ als comentaris i al debat que els membres consideren oportuns-, amb el compromís ferm de mantindre el secret sobre el contingut de la sessió.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas