GRUPO PLAZA

AVETID, AAPV i AVEET 

Els professionals recolzen la gestió del Principal de Castelló amb el canvi de programació

27/02/2018 - 

VALÈNCIA. Les associacions professionals AVETID (Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià), AAPV (Actors i Actrius Professionals Valencians) i AVEET (Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals) mostren el seu suport a l'estratègia seguida al Teatre Principal de Castelló per part de l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i d'Alfonso Ribes, responsable de la unitat territorial a Castelló, d'establir i defensar una programació "permanent i de qualitat".

Les tres agrupacions, atenent a les peticions dels seus socis a Castelló, responen així a les crítiques realitzades per col·lectius de la ciutat sobre l'ús del teatre, en les quals reclamaven la seua disponibilitat per a presentacions i actes propis. Des d'AVETID, AAPV i AVEET es defensa les actuacions dutes a terme "perquè responen a uns processos professionals de programació i gestió de públics", amb l'objectiu de posicionar a Castelló com "un referent escènic de primer nivell" , per al benefici de la ciutadania, dels professionals de la ciutat i de la província a la qual representa.

El Teatre Principal de Castelló forma part de l'ens comunitari de l'Institut Valencià de Cultura, sent l'únic teatre de la província que pot accedir a les programacions derivades d'aquesta entitat. 

"Com a associacions representatives de gran part del sector professional, no tenim constància que les companyies professionals hagen manifestat el seu malestar davant el canvi de rumb de programació del Teatre Principal de Castelló, segons s'ha pogut creure per algunes declaracions en els mitjans de comunicació" han manifestat en un comunicat.

"Per tant, estimem que la gestió de la institució s'ajusta als criteris que defensen les nostres associacions, respecte a la definició de Teatre Públic i defensa de la professionalitat artística. Manifestem així el nostre suport a la direcció del Teatre Principal de Castelló i al treball que l' Institut Valencià de Cultura està desenvolupant per a la millora de la qualitat escènica de la programació i del foment de polítiques d'enfortiment del Sector Professional de les Arts Escèniques Valencianes".


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme