GRUPO PLAZA

Els professors Sorribes i Colomer plasmen la història de la ciutat de València en un llibre de 1.000 pàgines

5/07/2016 - 

VALÈNCIA. Més de 200 anys d'història contemporània de la ciutat de València, 200 anys d'evolució i canvis plasmats en diverses línies d'investigació i concentrats en un llibre de dos volums, més de 1.000 pàgines i prop de 50 col·laboradors. El Col·legi Major Rector Peset ha acollit aquest matí la presentació del llibre ‘València, 1808-2015. La història contínua’, coordinat pels professors de la Universitat de València Josep Sorribes i Juan Carlos Colomer. L'acte ha comptat amb les intervencions del vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño i de l'editora del mateix, Àfrica Ramírez de Balandra Edicions, una editorial sorgida ara fa un any. 

‘València, 1808-2015. La història contínua’ és el resultat de les aportacions d'aquells investigadors que van participar en l'II Congrés d'Història de la Ciutat de València, coordinat per Sorribes, com a president del Comité Científic del Congrés i Juan Carlos Colomer, director del mateix. Una trobada a càrrec d'Aula Ciutat, el grup d'investigació adscrit a l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local, i que va aconseguir reunir experts de la talla de José Luis Oyón, Jean-Luc Pinol, José Azcárraga o Vicent Monfort al febrer de 2015. 

Investigadors que tenen la ciutat i el seu entorn urbà en el centre del seu estudi i que van abordar i van debatre diferents àrees com l'urbanisme, l'arquitectura i l'art, els conflictes urbans, la didàctica, la demografia, el turisme i per descomptat l'economia. 

Des d'aquella trobada, després d'un any de treball i gràcies al patrocini de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de les Facultats de Geografia i Història, d'Economia i de Ciències Socials de la Universitat de València i la Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, s'ha pogut cristal·litzar tot aquest esforç en un i-book editat per Balandra Edicions, primer, i ara en l'edició en paper que s'ha presentat aquest matí i que condensa totes aquestes investigacions sobre la història contemporània de València.

Durant la presentació, Josep Sorribes, sensiblement emocionat, ha manifestat la seua satisfacció pel resultat d'aquest treball en l'últim acte oficial de la seua carrera en la institució acadèmica ja que ha anunciat la seua jubilació.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas