GRUPO PLAZA

Associació de Bibliotecaris Valencians 

Enric Senabre i Teresa Broseta guanyen els Premis Samaruc 2019

L’Associació de Bibliotecaris Valencians va donar a conéixer el veredicte la nit del divendres 31 de maig 

4/06/2019 - 

VALÈNCIA. L’Associació de Bibliotecaris Valencians ha fet públics, en un acte celebrat a la ciutat de València, els Premis Samaruc de literatura infantil i juvenil 2019 i els Premis Bibliotecari d’Honor i Bibliotecari de l’Any. En la 27a edició, el Premi Samaruc de literatura infantil ha sigut per a Superheroïna a l’atac. Supermara 2, de Teresa Broseta, publicat per Tàndem Edicions (amb il·lustracions de Toni Cabo), i en la modalitat de literatura juvenil, el guanyador ha sigut L’infinit a les teues mans, d’Enric Senabre, publicat per Bromera.

El jurat estava format per Eduard Gay, Francisco González i Miguel Hernández com a bibliotecaris, Aina Garcia Carbó com a escriptora i María José Justicia com a mestra. Durant el transcurs de la vetlada literària, es lliurà també el Premi Bibliotecari d’Honor, que va recaure en À Punt, per la sensibilitat mostrada des dels seus inicis envers la promoció del llibre i la lectura, i el Premi Bibliotecari de l’Any, que va recaure en la campanya “Espanta la por” de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia.

Supermara, literatura per a visibilitzar les malalties infantils

Superheroïna a l’atac. Supermara 2, de Teresa Broseta, és el segon títol d’una sèrie de llibres protagonitzats per una xiqueta que està lluitant contra el càncer. A l’hospital, Mara es mor d’avorriment. Ni tan sols la seua capa màgica, que té la força i l’amor de vint-i-cinc amics, aconsegueix animar-la. A més, el personal mèdic no la deixarà tornar a casa fins que no tinga més defenses. Per sort, a l’hospital coneixerà a Óscar, que prompte  es  convertirà en un dels seus millors amics i l’ajudarà a millorar-se.

'L’infinit a les teues mans', xarxes socials i assetjament

Per la seua banda, Enric Senabre ha obtingut el reconeixement dels bibliotecaris i bibliotecàries valencianes amb un llibre sobre xarxes socials i assetjament. L’obra, publicada el 2018, ha tingut una gran acollida entre el públic juvenil i ha arribat ja a la tercera edició. Atena i els seus amics han passat tot l’estiu enganxats a la pantalla del mòbil, però s’acaben les vacances i han de començar l’institut. Tot i que compaginen els deures i els exàmens amb els whatsapps i les xarxes socials, Atena començarà a replantejar-se la informació que penja en Internet quan els seus comptes siguen envaïts per comentaris grollers i insultants de la mà d’un usuari desconegut: «infinit05». La jove intentarà descobrir qui és el misteriós assetjador i, afortunadament, no estarà sola.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme