Hoy es 11 de diciembre
GRUPO PLAZA

44a edició

Ensems encara la seua segona setmana de programació amb Ginot, Aulbert o Grup Mixtour

19/09/2022 - 

VALÈNCIA. La 44a edició del festival Ensems segueix desenvolupant la seua programació en diversos escenaris de la ciutat de València, Castelló de la Plana i Alacant. Després de la festa inaugural celebrada el passat dijous a l’Àgora del Disseny a la Plaça de l’Ajuntament de València, el públic ha pogut gaudir de diverses propostes de música de nova creació com l’òpera Zelle: Wenn es dunkel wird de Jamie Man; el concert conjunt de l’Orquestra ADDA Simfònica i Spanish Brass; o les actuacions de CrossingLines Ensemble, Luis Azcona, Proxima Centauri i E-Mex Ensemble, entre d’altres. En els pròximes dies, Ensems oferirà l’oportunitat d’aproximar-se als projectes sonors de Frauke Aulbert, Grup Mixtour, Florentin Ginot i Quatuor Diotima. A més, seguiran les activitats de les Trobades de Composició i començarà el projecte pedagògic X-Ensems.

La vocalista Frauke Aulbert, considerada la reina de les avantguardes d’Hamburg, actuarà a l’Aula Magistral del Palau de Les Arts demà dimarts 20 de setembre a les 18:00 hores. El programa que es presentarà porta per títol Voice Lab Dance Edition i comprén obres de la pròpia cantant, així com sengles homenatges a la compositora nord-americana Meredith Monk i a l’artista alemanya Nina Hagen. En les seues interpretacions, Frauke Aulbert explora les potencialitats de la veu i el cos en un espectacle que conjuga l’experimentació i la interpretació. La cantant també estarà present el dimectes 21 en l’Estudi de Disseny El Almudín i en Tíscar Design i, un dia després, en Merkato Hub i Cosín Estudio en el marc de la col·laboració del festival Ensems amb València Capital Mundial del Disseny 2022.

El Grup Mixtour, formació sota la direcció artística del valencià Pablo Rus Broseta, arribarà a les taules del Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts el dimarts 20 a les 20:00 h. El seu concert servirà per a posar en escena una reflexió introspectiva i personal sobre el cicle de la vida i l’existència humana arran dels anys de pandèmia mundial. L’actuació es vehicularà al voltant dels anomenats Dufay Arrangements de la compositora alemanya Isabel Mundry. Així mateix, s’interpretaran peces de Carlos Fontcuberta, qui signa l’obra Star-isles encarregada per l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Toshio Hosokawa i Georges Aperghis. El Grup Mixtour comptarà amb el destacat músic Eduardo Raimundo Beltrán com a clarinet solista.

El Teatre Martín i Soler tornarà a obrir les portes el dimecres 21 a les 19:30 h per a rebre el contrabaixista Florentin Ginot. Amb el títol Saps lladrar?, l’instrumentista explorarà la naturalesa crua, tosca i vibrant d’un instrument de grandària humana. Ho farà a través de les composicions de Rebecca Saunders, Georges Aperghis i Milica Djordjevic, autors que han definit l’aproximació de Ginot al contrabaix. A més, els assistents podran gaudir amb l’exercici interactiu escrit per Mauro Hertig i amb l’exploració sònica instrumental proposada per Luciano Berio i Stefano Scodanibbio.

Frauke Aulbert
La presència internacional en el festival Ensems s’ampliarà el dijous 22 de setembre amb Quatuor Diotima. A partir de les 19:30 h, esta formació d’instruments de corda actuarà al Teatre Martín i Soler amb un programa divers. Així, el Quartet número 3 de Mauricio Sotelo s’aproxima al cant flamenc amb melodies d’influències morunes i tècniques de colpeig; Linien, Zeichnungen d’Isabel Mundry ofereix explosions d’energia entre els quatre instrumentistes; Blossoming de Toshio Hosokawa s’inspira en elements de la tradició cultural i musical japonesa; i Unbreathed de Rebecca Saunders se centra en els conceptes de distància i vaguetat.

L’entrada a tots els espectacles és gratuïta mitjançant invitació. Aquestes es poden aconseguir en el web del festival Ensems.

Trobades de Composició i activitats pedagògiques

Al llarg d’esta setmana, el festival Ensems seguirà amb les sessions de la 34a edició de les Trobades de Composició. Aquestes activitats s’han convertit en un punt de reunió dels professionals del sector de la música de nova creació. El programa inclou conferències, taules rodones i tallers amb els objectius d’apropar la tasca creativa al públic del festival des d’una vessant més especialitzada i esdevenir un node de contacte entre creadores i creadors per posar en comú els seus processos compositius. Després de les sessions protagonitzades pel director argentí Martin Matalon i la cantant Frauke Aulbert, esta setmana serà el torn d’Isabel Mundry i Florentin Ginot. Tots dos estaran el dimecres 21 de setembre a l’Aula 109 del Conservatori Superior de Música de València a les 11:00 i a les 13:00 h, respectivament. Malauradament, el compositor Toshio Hosokawa no podrà participar en aquesta edició de les Trobades com estava previst.

Finalment, el dijous 22 s’encetarà el projecte pedagògic X-Ensems. Es tracta d’un programa dirigit a l’experimentació i creació sonora amb la participació de diverses agrupacions d’estudiants de grau elemental i professional. D’una banda, hi prenen part el Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás i el Conservatori Professional de dansa José Espadero d'Alacant. Per l’altra, hi intervenen el Conservatori Professional de Música d'Utiel, el Conservatori Professional de Música Mariano Pérez Sánchez de Requena i l’aula de composició del Conservatori Superior de Música de València. Els compositors David Leal i Joan Gómez són els autors de les peces encarregades per l’IVC. El primer concert se celebrarà el pròxim dijous a les 19:30 h a l’Auditori ADDA de la Diputació d’Alacant.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas