GRUPO PLAZA

 ambientada en la Marina Alta

'Estiu', una novel·la negra sobre la desfeta turística i política dels valencians

El periodista i escriptor Josep Vicent Miralles (Xàbia, 1979) desplega una vibrant trama, travessada per moments d’humor i costumisme àcid, que despulla el mite del turisme valencià i indaga en la veritable naturalesa del poder

25/09/2023 - 

VALÈNCIA. Què amaga el paradís turístic? Quina xarxa d’interessos bull davall de la festa infinita de la costa valenciana? Amb estes premisses es presenta la nova novel·la de l’editorial Llibres de la Drassana: Estiu, del periodista i escriptor de Xàbia Josep Vicent Miralles.

Estiu és una novel·la negra ambientada en la Marina Alta que té com a teló de fons el daltabaix que el turisme ha provocat en gran part del Mediterrani, una ficció de luxe i exclusivitat sostinguda per treballadors precaris en un món de falses aparences que els expulsa.

Després de cometre un crim estúpid, Júlia, una jove de 18 anys, escapa a la costa, a Llocnou de la Mar. Només té la vella furgoneta Volkswagen California de son pare, la companyia de la gossa Balto i la promesa de l’estiu que comença com a territori de redempció. Però el paradís turístic l’espera amb la seua cara més salvatge i despietada… Així, el luxós baret de platja en què treballa Júlia serà l’epicentre de les intrigues de l’alta societat de Llocnou: empresaris, periodistes, agents de l’orde, màfies de l’est i polítics de nou signe lluitaran a mort en les clavegueres per tal de donar el colp definitiu que els faça més rics i poderosos.

A través dels ulls de la fugitiva es desplega una vibrant trama negra, travessada per moments d’humor i costumisme àcid, que despulla el mite del turisme valencià i indaga en la veritable naturalesa del poder. Recolzada en una galeria de personatges memorables, com els perdularis Rafeta i Bilal, el mariner Marcel, la tinent Cano, el sanguinari Víktor o l’entranyable Sandokan, Estiu és la crònica brillant de la festa infinita dels valencians, alimentada pel combustible del crim, l’ambició sense escrúpols i les falses aparences.

 Esta és la quarta publicació de Josep Vicent Miralles en Drassana després de la versió juvenil del Tirant lo Blanch, il·lustrada per Paula Bonet, La Cuina de la Marina Alta i el conte infantil il·lustrat Bruna i el Drac. A més, fou premi de novel·la juvenil Ciutat de Benicarló amb El mag de Montrose i és membre del consell de redacció de la revista Lletraferit.

La novel·la es presenta oficialment este divendres 29 de setembre a la Fundació Cirne de Xàbia, a les 19:30 hores, amb la presència de l’editor Vicent Baydal, el diputat a les Corts Valencianes José Chulvi i el mateix autor, Josep Vicent Miralles.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas