GRUPO PLAZA

un programa de teatre escalante

Fantasia, compromís, valentia i una odissea espacial: així és el Cicle Escena Diversa 2019

22/11/2019 - 

VALÈNCIA. El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta el seu cicle Escena Diversa amb tres suggeridores propostes per al públic familiar -amb entrades populars a 5 euros- que pujaran a l'escenari del Teatre Martín i Soler- Palau de les Arts del 3 al 22 de desembre. Tres aventures multidisciplinàries que conviden a embarcar-se en tres viatges escènics i emocionals, tan diferents com estimulants, a través del teatre gestual, els titelles, la dansa, el clown, el teatre de màscares o l'audiovisual: Kailo, de Yapadú Produccions; Estrella, de Marie de Jongh; i Laika, de Xirriquiteula Teatre.

Com destaca Glòria Tello, diputada de Teatres, “en aquesta nova edició del cicle Escena Diversa, que pretén donar espai a companyies del nostre entorn i nacionals amb temàtiques i estètiques molt diferents, continuem apostant per la qualitat i l'excel·lència de les propostes programades, sempre des d'una òptica de respecte i sensibilitat davant els xiquets i xiquetes. Ells són els nostres espectadors del present i si des dels teatres públics continuem oferint-los bons espectacles que desperten la seua curiositat i alimenten la seua imaginació, no deixaran de ser-ho mai en el futur”.

Kailo

Al desembre, l'Escalante es proposa bandejar les pors dels més xicotets amb Kailo, dels valencians Yapadú Produccions, un viatge a través de la imaginació per a endinsar-se en mons fantàstics per terra i mar. Una travessia per a acceptar-se i afrontar els temors que tots portem dins, dirigida i coreografiada per Yoshua Cienfuegos. Un espectacle sense text en el qual el teatre gestual, la dansa i l'audiovisual es conjuguen en una posada en escena envolupant que permet al públic ser partícip d'aquesta història a través de projeccions que li transporten a un món màgic i sorprenent. Un viatge cap a l'acceptació d'un mateix per a descobrir que dins de nosaltres tenim un món increïble d'imaginació i valentia (de 4 a 8 anys).

El teatre gestual, delicat i commovedor de la companyia basca Marie de Jongh, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2018, desembarcarà en la Martín i Soler per a narrar la peripècia d'una xiqueta virtuosa del piano que haurà de fer front al laberint emocional que li genera la disciplina fèrria a la qual li sotmeten els seus pares per a projectar el seu talent. Un repte que aconseguirà gràcies a l'ajuda i compressió d'un ser molt especial: Estrella. Una estrela de mar que, com totes les de la seua espècie, té la capacitat de regenerar els seus braços quan els perd o li'ls destrueixen. Un muntatge que reflecteix la victòria enfront de l'adversitat, creat i dirigit per Jokin Oregi, en la qual les màscares i l'absència de paraules adquireixen tot el protagonisme per a esborrar les fronteres culturals i idiomàtiques. Un espectacle carregat de compromís, bellesa i emoció, considerat "teatre d'adults per a xiquets i teatre infantil per a adults", reconegut l'any passat amb el Premi FETEN al Millor Espai Escènic i amb el Premi Territori Violeta Festival al Millor Espectacle (+ 8 anys).

L'Escalante tancarà la programació d'Escena Diversa amb Laika, en el qual la companyia catalana Xirriquiteula Teatre ret homenatge a tots els animals que han patit pel progrés de la humanitat posant sobre l'escenari la commovedora història del primer ésser viu que va orbitar la Terra. A través dels titelles, el teatre gestual, el clown i amb projeccions de documents de l'època, coneixerem a la gosseta Laika que els soviètics van enviar a l'espai en 1957, la seua aventura vital i els científics que van participar en l'operatiu. Tot això amb l'emoció intrínseca de qualsevol odissea espacial. Preparats, el Spútnik despega en 3, 2, 1! L'espectacle, escrit i dirigit conjuntament per Iolanda Llansó, Enric Cases, Marc Costa, Christian Olivé i Daniel Carreras Yolanda, va ser guardonat en 2018 amb el Premi Drac D’Or a la Millor Escenografia i el Premi Drac D’Or del Jurat Infantil, tots dos en la Fira de Titelles de Lleida, i el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques. (En valencià, + 8 anys).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email