Teatro y danza

un programa de teatre escalante

Fantasia, compromís, valentia i una odissea espacial: així és el Cicle Escena Diversa 2019

  • Laika
Suscríbe al canal de whatsapp

Suscríbete al canal de Whatsapp

Siempre al día de las últimas noticias

Suscríbe nuestro newsletter

Suscríbete nuestro newsletter

Siempre al día de las últimas noticias

VALÈNCIA. El Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, presenta el seu cicle Escena Diversa amb tres suggeridores propostes per al públic familiar -amb entrades populars a 5 euros- que pujaran a l'escenari del Teatre Martín i Soler- Palau de les Arts del 3 al 22 de desembre. Tres aventures multidisciplinàries que conviden a embarcar-se en tres viatges escènics i emocionals, tan diferents com estimulants, a través del teatre gestual, els titelles, la dansa, el clown, el teatre de màscares o l'audiovisual: Kailo, de Yapadú Produccions; Estrella, de Marie de Jongh; i Laika, de Xirriquiteula Teatre.

Com destaca Glòria Tello, diputada de Teatres, “en aquesta nova edició del cicle Escena Diversa, que pretén donar espai a companyies del nostre entorn i nacionals amb temàtiques i estètiques molt diferents, continuem apostant per la qualitat i l'excel·lència de les propostes programades, sempre des d'una òptica de respecte i sensibilitat davant els xiquets i xiquetes. Ells són els nostres espectadors del present i si des dels teatres públics continuem oferint-los bons espectacles que desperten la seua curiositat i alimenten la seua imaginació, no deixaran de ser-ho mai en el futur”.

Kailo

Al desembre, l'Escalante es proposa bandejar les pors dels més xicotets amb Kailo, dels valencians Yapadú Produccions, un viatge a través de la imaginació per a endinsar-se en mons fantàstics per terra i mar. Una travessia per a acceptar-se i afrontar els temors que tots portem dins, dirigida i coreografiada per Yoshua Cienfuegos. Un espectacle sense text en el qual el teatre gestual, la dansa i l'audiovisual es conjuguen en una posada en escena envolupant que permet al públic ser partícip d'aquesta història a través de projeccions que li transporten a un món màgic i sorprenent. Un viatge cap a l'acceptació d'un mateix per a descobrir que dins de nosaltres tenim un món increïble d'imaginació i valentia (de 4 a 8 anys).

El teatre gestual, delicat i commovedor de la companyia basca Marie de Jongh, Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2018, desembarcarà en la Martín i Soler per a narrar la peripècia d'una xiqueta virtuosa del piano que haurà de fer front al laberint emocional que li genera la disciplina fèrria a la qual li sotmeten els seus pares per a projectar el seu talent. Un repte que aconseguirà gràcies a l'ajuda i compressió d'un ser molt especial: Estrella. Una estrela de mar que, com totes les de la seua espècie, té la capacitat de regenerar els seus braços quan els perd o li'ls destrueixen. Un muntatge que reflecteix la victòria enfront de l'adversitat, creat i dirigit per Jokin Oregi, en la qual les màscares i l'absència de paraules adquireixen tot el protagonisme per a esborrar les fronteres culturals i idiomàtiques. Un espectacle carregat de compromís, bellesa i emoció, considerat "teatre d'adults per a xiquets i teatre infantil per a adults", reconegut l'any passat amb el Premi FETEN al Millor Espai Escènic i amb el Premi Territori Violeta Festival al Millor Espectacle (+ 8 anys).

L'Escalante tancarà la programació d'Escena Diversa amb Laika, en el qual la companyia catalana Xirriquiteula Teatre ret homenatge a tots els animals que han patit pel progrés de la humanitat posant sobre l'escenari la commovedora història del primer ésser viu que va orbitar la Terra. A través dels titelles, el teatre gestual, el clown i amb projeccions de documents de l'època, coneixerem a la gosseta Laika que els soviètics van enviar a l'espai en 1957, la seua aventura vital i els científics que van participar en l'operatiu. Tot això amb l'emoció intrínseca de qualsevol odissea espacial. Preparats, el Spútnik despega en 3, 2, 1! L'espectacle, escrit i dirigit conjuntament per Iolanda Llansó, Enric Cases, Marc Costa, Christian Olivé i Daniel Carreras Yolanda, va ser guardonat en 2018 amb el Premi Drac D’Or a la Millor Escenografia i el Premi Drac D’Or del Jurat Infantil, tots dos en la Fira de Titelles de Lleida, i el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques. (En valencià, + 8 anys).

Recibe toda la actualidad
Valencia Plaza

Recibe toda la actualidad de Valencia Plaza en tu correo

Bonig: "Adsuara debe decidir si asume el riesgo de presentarse a la presidencia provincial
Libra GP entrega sus primeras promociones de vivienda en València con excelentes perspectivas