GRUPO PLAZA

La Nau inaugurarà aquesta vesprada a les 19 hores l’exposició ‘Tempus quietare

Greta Alfaro guanya el Premi Col·lecció Cañada Blanch 2019

26/09/2019 - 

VALÈNCIA. L’artista Greta Alfaro, amb l’obra titulada ‘European Dark Room #4’, de la galeria Rosa Santos ha sigut triada com a Premi Col·lecció Cañada Blanch 2019. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València inaugurarà aquesta vesprada a les 19 hores l’exposició ‘Tempus quietare. Voluntat contemplativa i art’ en la qual es troba l’obra seleccionada i Juan Viña, president de Fundación Cañada Blanch, donarà a conéixer el guanyador i lliurarà el guardó, dotat de 7.000 euros.

L’obra premiada, triada per unanimitat, està formada per una fotografia de gran format i un vídeo d’una antiga fàbrica tabaquera a Madrid. Segons Ricard Silvestre, comissari de l’exposició, aquesta composició obliga l’espectador a contemplar per a entendre l’obra ja que amb “mirar només no val, necessites un temps per a capturar què succeeix en ella”. Així mateix, explica que la temporalitat es reflecteix “no solament pels elements que la conformen sinó de moment triat per l’artista per a situar l’obra atés que s’emmarca dins d’un període imperial d’Espanya’”.

Des d’aquesta vesprada i fins al pròxim 27 d’octubre podrà visitar-se aquesta mostra situada a la Sala Estudi General de la Nau i que arreplega les obres de les galeries d’art de la Comunitat Valenciana que componen l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVAC). L’exposició està organitzada per la Universitat de València, Fundación Cañada Blanch i LaVAC, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València.

Tempus quietare. Voluntat contemplativa i art està concebuda com un recorregut per a conéixer com les galeries participants materialitzen aqueixa percepció del temps i de la serenitat per a la contemplació de l’art de la qual tracta l’exposició. La mostra està composta per una trentena d’obres esculturals, pictòriques, fotogràfiques i audiovisuals en diferents llenguatges, suports i formats.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email