GRUPO PLAZA

l'acord garanteix la continuïtat a Alzira

Grup Planeta compra l'editorial Bromera

Josep Gregori, fundador i actual director de Bromera, ha anunciat que el gener de 2024 cedirà el relleu de la direcció del grup en Bernat Bataller

12/01/2023 - 

VALÈNCIA. Els grups Planeta i Bromera han arribat a un acord per a la incorporació de Planeta com a accionista de Bromera amb el propòsit de "donar continuïtat i impuls al model cultural i empresarial del grup editorial valencià", una compra que resulta en la participació a l'accionariat en un 60%, tal i com ha pogut confirmar aquest diari. L’acord, a més de la participació de Planeta a l’accionariat, contempla el manteniment de la independència de gestió del Grup Bromera; la continuïtat i l’impuls de les seves línies estratègiques; el compromís social i mediambiental i de defensa de la cultura valenciana, alhora que garanteix la continuïtat a Alzira de la seu de l’empresa i del seu equip humà, format per 60 persones, multitud de col·laboradors habituals i empreses auxiliars. El grup editorial valencià, format pels segells Bromera, Algar, Tàndem, Animallibres, MésLlibres, Diálogo i Tilde, va superar els 7,5 milions d’euros de facturació l’any 2021.

Josep Gregori, fundador i actual director de Bromera, ha anunciat que el gener de 2024, coincidint amb la seva jubilació, cedirà el relleu de la direcció del grup editorial valencià en la figura de Bernat Bataller, actual director comercial del grup. L’altre element clau del nou equip serà Sandra Capsir, directora de màrqueting i membre de l’equip directiu. “L’entrada del Grup Planeta a l’accionariat de Bromera i el recanvi generacional de la direcció amb persones de la casa són una garantia de projecció de futur”, ha assenyalat Josep Gregori.

Jesús Badenes, director general de la Divisió Editorial del Grup Planeta, considera que “la participació en el Grup Bromera —un model de bona gestió, demostrada per la gran acollida que li dispensen llibreters, autors, ensenyants i lectors— significa un reforç de la nostra oferta literària global i, particularment, en el camp de l’educació i el llibre infantil i juvenil. És especialment remarcable la sintonia de plantejaments i la complementarietat entre Grup Bromera, al capdavant de l’edició valenciana, i Grup62, el gran referent de l’edició en català; amb aquesta nova vinculació també reforcem i ampliem l’aposta per l’edició en aquesta llengua”.

El procés de renovació de Bromera va començar la passada tardor amb l’especialització de les àrees literàries i el fitxatge dels editors Marc Senabre (al capdavant de l’àrea juvenil i d’adults), i Paula Soriano (responsable de l’àrea infantil). Josep Gregori considera que “després de 39 anys d’intensa dedicació professional, crec que arriba el moment de cedir responsabilitats en un equip professional molt preparat i il·lusionat, en el qual confio plenament, i que continuarà desenvolupant el model Bromera. L’acord amb Grup Planeta-Grup62 garanteix l’impuls necessari per a aquesta nova etapa.”

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme