Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

dijous 5 de desembre

Guillermo Colomer presenta el thriller ucrònic 'L’últim dels valencians'

2/12/2019 - 

VALÈNCIA. En el seu clàssic de 1962, Nosaltres, els valencians, l’assagista Joan Fuster reclamava “un bon polític, hàbil i convincent, que hauria arrossegat el poble valencià a un destí més digne”. L’escriptor Guillermo Colomer (Alzira, 1966) l’imagina en la seua recent novel·la, L’últim dels valencians, guardonada amb el Premi Lletraferit de Novel·la 2019. Què hauria passat si algú haguera estat capaç de liderar la dreta valenciana cap a posicions valencianistes i que tancaren el conflicte identitari obert en el procés d’impàs cap a la democràcia. És el que planteja la seua narració, que esdevé un thriller ucrònic que conjuga tensions familiars, eròtiques, polítiques i històriques en un crescendo difícilment oblidable.

En concret, la novel·la relata la història dels Daràs, una potentada família tarongera de Carcaixent, que, després de superar les calamitats de la Guerra Civil i les reticències del franquisme contra els antics afiliats de la Dreta Regional Valenciana, s’instal·la en els engranatges de la burgesia financera de la ciutat de València. Així, els seus descendents seran protagonistes en primera línia de les disputes col·lectives que sacsejaran els valencians durant el període de la Transició fins que un dels seus membres, l’arquitecte Martí Joan Daràs, emergirà per a corregir els destins d’una societat submergida en segles d'inconsciència col·lectiva.

En tres grans actes corresponents als anys 30, els 70 i els 90, el text repassa la contemporaneïtat valenciana, fent desfilar personatges ben coneguts i d’altres ficcionats, que s’entrellacen per a crear una trama d’històries que manté el lector en constant tensió al llarg de les seues 528 pàgines.  La presentació oficial de la novel·la, que ja es troba en les llibreries, tindrà lloc a València este dijous 5 de desembre a les 19:30 hores en la Poppyns Store (C/ Isabel la Catòlica, 21), amb la presència de l’editor Vicent Baydal, el periodista Salva Enguix i el mateix autor Guillermo Colomer. 

Guillermo Colomer (Alzira, 1966) és llicenciat en Dret per la Universitat de València, notari, registrador de la propietat i escriptor. Col·laborador del diari Valencia Económica, on ha publicat articles d’opinió, és també autor de la novel·la Circa Sucronem (Denes, 2012) i dels contes Un músic de pel·lícula i Sabeu què és un emprenedor? (Reclam, 2019). L’últim dels valencians, amb què ha obtingut el Premi Lletraferit 2019, és el seu debut en la novel·la en valencià.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email