GRUPO PLAZA

trenta-nou títols

Gustau Muñoz dirigirà la col·lecció 'Pensament i Societat' a la Institució Alfons el Magnànim

19/10/2016 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació “fitxa” l’editor, economista i assagista Gustau Muñoz per a dirigir la col·lecció de llibres Pensament i Societat. Muñoz s’incorpora a la nòmina de directors de col·leccions del Magnànim conformada actualment per Enric Sòria (Biblioteca d'Autors Valencians), Emili Piera (Papers de Premsa), Romà de la Calle (col·leccions d’art: Formes Plàstiques, Fonaments i Imatges); Jaime Siles (Estudis Clàssics); Josepa Cucó i Beatriz Santamarina (Antropologia) i Isabel Ferrer, Ferran Escrivà, Jordi Reig, Ramon Canut i Josep Antoni Alberola (col·leccions de música i musicologia). La col·lecció Pensament i Societat ha publicat un total de trenta-nou títols entre 1998 i 2015.

Muñoz (València, 1951) és economista, assagista i editor. Ha estat professor de la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de València, així com editor de la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació (IVEI) entre 1986 i 1998 i cap de redacciÓ de la revista Debats. Des de 1998 ha tingut cura, com a editor de Publicacions de la Universitat de València, de les col·leccions Assaig, Breviaris i Prismas i de les revistes Pasajes i L’Espill. És autor, a més de nombrosos articles en revistes, dels llibres: Intervencions. Entre cultura i política (1998), A l’inici del segle. Un dietari de reflexions (2002), Herència d’una època (2006), i ha coordinat com a editor els volums Joan Fuster i l’anàlisi de la realitat social (2009) i Els reaccionaris valencians. La tradició amagada (2010).

El director del Magnànim, Vicent Flor, ha destacat “l’extensa i contrastada trajectòria professional durant dècades en el món editorial” de Muñoz, a més “del valor de recuperar un professional que treballà durant anys en la IVEI (de la qual el Magnànim és successora i antecessora), la qual cosa també suposa un xicotet homenatge a tota una generació que va contribuir a crear un fons editorial magnànim de més de 1.300 llibres i revistes”.

Muñoz ha destacat que la col·lecció tindrà un plantejament plural i rigorós pel que fa a autors i línies temàtiques, utilitzarà el valencià com a llengua d’edició i prestarà una atenció especial a l’entorn valencià i el seu context espanyol i europeu, però sense oblidar la traducció d’obres significatives d’autors estrangers i referencials en temes socials i polítics. Així mateix ha defensat, la necessitat “d’una aproximació rigorosa, crítica i analítica a la societat del nostre temps, especialment important en aquests moments de canvi i transformació” i ha assenyalat que “en aquesta nova etapa Pensament i Societat es proposa oferir els textos més significatius de la realitat social contemporània i d’estudi de la política com a espai privilegiat d’exercici de la ciutadania”.

Noticias relacionadas

El arte y la ternura tras 'la construcció d'un llenguatge'

Todos los paisajes de Rosa Torres

Por  - 

La artista valenciana Rosa Torres hace un repaso a su vida y su carrera a través de La construcció d’un llenguatge, un ensayo biográfico en el que cuenta su historia a través de la voz de Francesc Miralles, amigo y biógrafo, quien se introduce en sus paisajes mentales para contar la historia de “la artista que no quería ser artista”, la misma que creó su lenguaje y paisaje propio trazo a trazo

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme