GRUPO PLAZA

el 15 i 16 de juliol, 'nit a la mar'

Humor, música i el piromusical: la Gran Fira es trasllada als Poblats Marítims

14/07/2017 - 

VALÈNCIA. La Gran Fira de València es trasllada este cap de setmana al Marítim i presenta una de les grans novetats de l'edició d'enguany. Els carrers del Cabanyal-Canyamelar i la Marina de València seran escenari per a les propostes festives i culturals, amb una oferta que unix música, humor i un gran castell piromusical a càrrec de Ricardo Caballer.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat este matí 'la Nit a la Mar', una de les novetats de l'edició de 2017, que respon a la voluntat de l'Ajuntament tant d'acostar la Fira a tots els barris de la ciutat, com de plantejar caps de setmana tematitzats i específics. De fet, dissabte i diumenge passats les activitats van estar dedicades al folklore valencià i a la cultura popular. “Demà i depús-demà”, ha subratllat Fuset, "la Gran Fira es trasllada al Marítim, que serà el protagonista d'esta festa ininterrompuda que ompli tota la ciutat, i que constituïx, per al Govern municipal, una zona estratègica que ha de convertir-se en pol de dinamització socioeconòmica, qualitat de vida i identitat".

'La Nit a la Mar' començarà a les 21:00 hores a la Marina de València. Però abans, els carrers del Cabanyal-Canyamelar acolliran 'la Ruta a la Mar', una proposta que suposa el pròleg a les activitats de la nit, i que oferirà nombroses intervencions musicals i actuacions pels carrers del barri. Seran espectacles d'una mitja hora de duració cada un, radicats en distints punts: Tórtel, Ramonets, The Danse Crashers, Aproximacions a Poble Nou i La Xaranga Mecànica, que actuaran per a un públic que anirà dissenyant el seu propi recorregut pel Mercat del Cabanyal, la Fàbrica de Gel, l'església dels Àngels o la plaça del Rosari. La Ruta es podrà disfrutar entre les 17:30 i les 21:00 hores.

Eugeni Alemany, La Habitación Roja i Auxili

A partir d'este moment, arranca la Nit a la Marina, a l'esplanada situada al costat del Moll de Duanes, pròxima al Veles e Vents. La proposta preparada per a esta Nit a la Mar inclou les actuacions d'Eugeni Alemany, La Habitación Roja i Auxili, i durarà fins a les 00:30 hores. “La Nit culminarà amb un gran espectacle piromusical a la façana marítima a càrrec de Ricardo Caballer", ha explicat Fuset.

Foc reflectit en el mar


El mateix Caballer ha elogiat l'escenari de la Marina com el millor lloc per a oferir un espectacle piromusical, tant per l'amplitud de l'espai, com per l'efecte dels focs reflectint-se en el mar. De fet, el front de què es disposa arriba als 250 metres lineals (com a referència, l'especialista ha recordat que el castell de Falles té 50 metres).

El tir comptarà amb calibres reduïts, ja que la distància amb el públic és de 85 metres. Però Caballer ha insistit en la importància que les persones que acudisquen a l'espectacle s'ubiquen en la zona assenyalada per a això, que és prou àmplia, ja que des d'allí es podrà disfrutar tant de la disparada dels focs com de la música que l'acompanya i que constituïx part essencial del conjunt.

Amb el títol Ona de llum mediterrània, l'espectacle inclourà 42 posicions de foc i 5.200 ordes de foc en 19 minuts de duració. A més, la disparada començarà amb una introducció en valencià, castellà i anglés, i un compte arrere amb la participació del públic.

#NitALaMar

El regidor Pere Fuset ha animat la ciutadania a participar i disfrutar de la proposta de la Nit a la Mar, i també a participar amb la publicació de fotos i vídeos de les activitats en l’etiqueta #NitALaMar, així com en el genèric #GranFiraVLC. Tota la informació està disponible en la web de la Gran Fira, en el web municipal i en les distintes xarxes socials.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas