GRUPO PLAZA

beca artística

Javier Palacios guanya la Beca Velázquez dotada amb 16.000 euros i una estança a la Casa Velázquez

18/07/2017 - 

VALÈNCIA. Javier Palacios Rodríguez ha sigut el guanyador la Beca Velázquez, una de les beques millors dotades del panorama artístic, amb 16.000 euros. Enguany, a més, la Regidoria de Cultura ha impulsat una modificació de les bases d’esta concessió en evitar un únic pagament retardat fins al final de l’estada artística en la Casa Velázquez de Madrid, tal com havia reivindicat històricament el sector artístic.

Amb esta beca l’artista seleccionat podrà desenvolupar el seu treball en la institució depenent de l’Estat francés. Podrà així desenvolupar un projecte artístic específic i formar part de la vida acadèmica de la institució. Según ha informado el consistorio, el artista estudió en Sevilla y València, es licenciado en Bellas Artes, máster en Producción Artística en la Universitat Politècnica de València y doctor en Bellas Artes con valoración Cum Laude con la tesis doctoral 'El retrato más allá de la identidad', subvencionada con una beca de Investigación del Ministerio de Educación.

"A diferència del que ocorria fins ara de forma paradoxal en tractar-se d’una beca d’estudis, enguany la persona becada rebrà quatre pagaments que es distribuiran al llarg de tota l’estada. D’esta forma no sols donem suport sinó que reforcem una de les beques millor dotada i més enriquidora per als artistes que la guanyen", ha explicat la regidora de l’Àrea de Cultura al consistori, Glòria Tello.

A banda de la forma de pagament de l’import total de la beca, les bases també s’han vist modificades en uns altres aspectes arran de les reunions mantingudes per poder atendre les reivindicacions del col·lectiu d’artistes. Per exemple, ja no ha sigut necessari que els artistes candidats presentaren una obra física en les dependències municipals i també s’ha abordat el límit d’edat que constrenyia les possibilitats del col·lectiu.

El jurat d’enguany l’han conformat Ernesto Casero, adjudicatari de la beca de l’any passat; Xabier Baudoin, director d’Estudis Artístics de la Casa Velázquez; Enrique González, a proposta de la Casa de Velázquez, i Maribel Doménech, a proposta de l’Ajuntament de València.


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme