GRUPO PLAZA

cicle 'caps tallats’

Jesús Bustamante parla sobre 'Museus i restes delicades' al Museu de Prehistòria

28/01/2019 - 

VALÈNCIA. El Museu de Prehistòria de València organitza el dimecres, 30 de gener, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència, la conferència Museus i restes delicades: problemes de gestió, saber científic i identitat comunitària, impartida pel Doctor Jesús Bustamante, Científic Titular de l'Institut d’Història del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

La conferència s’articularà en tres parts. Primer, versarà sobre allò que els museus guarden, dibuixant un panorama sobre els distints tipus i significació del que el Consell Internacional de Museus (ICOM), denomina “restes delicades”, conservades als museus de dos continents. En segon lloc, tractarà els canvis produïts en els museus antropològics d’Europa i Estats Units durant els últims trenta anys, analitzant el panorama general i els factors als que respon. Per acabar, Jesús Bustamante abordarà l’evolució de la legislació i la sensibilitat en matèria de “restes delicades”, repassant les fites legals. 

La línia d’investigació principal de Jesús Bustamante passa per l’estudi de les fonts colonials sobre les societats indígenes americanes, especialment les relatives al Mèxic central de llengua nàhuatl. En els darrers deu anys, ha desenvolupat diversos projectes d’investigació entres els quals destaquen Museus, memòria i antropologia: Amèrica i altres espais de colonització. O Ciència i política davant les poblacions humanes. Europa i América, segles XIX i XX.

Aquesta conferència s’emmarca dins del cicle de conferències Parlant de... caps tallats. Símbols de poder, que el Museu de Prehistòria du a terme, i es suma a la conferència Els caps passen pel laboratori que el Museu va organitzar el passat novembre dintre del mateix cicle.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme