GRUPO PLAZA

novetat editorial

Joan-Carles Martí s'endinsa en la poesia amb 'Asimptomàtic'

El poemari compta amb els pròlegs dels poetes Àngels Gregori i Carlos Marzal i les il·lustracions de Rosella Reig Caldes

10/03/2023 - 

VALÈNCIA. El periodista Joan- Carles Martí s’inicia en la poesia amb Asimptomàtic, un poemari introspectiu que planteja una reflexió sobre la vida i la malaltia. Publicat per Vincle Editorial, el llibre ha comptat amb els poetes Àngels Gregori i Carlos Marzal com a prologuistes i amb Rosella Reig Caldes com a il·lustradora.

Asimptomàtic surt com a escriptura terapèutica quan a l’autor li diagnostiquen un càncer el 2018, i utilitza la poesia per a un ajust de comptes amb si mateix. “Joan- Carles Martí sap que la poesia és més de preguntes que respostes i que a la gran literatura s’entra amb dolor”, indica Àngels Gregori en el pròleg. “Però Martí ha necessitat la cura de les paraules per alliberar-se de la por en moments en què les agulles li han esdevingut germanes. Sense voluntat de caure en la condescendència -tot al contrari-, la malaltia li ha servit per pujar al ring i retre-li comptes, com un boxejador, a la vida i als dubtes a través de les paraules”, conclou Gregori.

Per a Carlos Marzal, “Joan-Carles Martí executa un acte confessional- la poesia lírica, en certa mesura, està obligada a fer-ho-, i  dibuixa un mapa dels seu pas pel món per a que els seus lectors el travessem en la seua companya; però ho fa subtilment, amb el convenciment que el camí més directe cap a l’emoció no és la vehemència sinó la naturalitat”.

Joan-Carles Martí (València, 1965). Treballa al diari Levante-EMV, redacció en la qual ha desenvolupat quasi tota la seua carrera professional excepte el temps en què va ser subdirector d'un altre rotatiu d'Editorial Premsa Ibèrica, Diari de Girona (1998-2004). A l'octubre de 2008 assumeix la direcció del diari Superdeporte fins a 2013 on torna a Levante-EMV, i des de 2016 és redactor en cap de Cultura, responsable del suplement cultural Posdata i de la revista d'oci Urban. Autor de l’assaig El poble de Mestalla (2013) i comissari de l'exposició Visca Berlanga! en MuVIM (2021), Asimptomàtic és la seua primera incursió en la poesia.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme