GRUPO PLAZA

l'1 de juliol

L' edició més femenina de Cinema Jove tanca amb una història de maternitat frustrada

20/06/2017 - 

VALÈNCIA. La 32 edició de Cinema Jove es clausurarà l'1 de juliol amb el drama familiar de Laura Schroeder 'Barrage'. La pel·lícula relata una història de maternitat frustrada, protagonitzada per Isabelle Huppert, Globus d'Or a la millor actriu dramàtica per 'Elle', i la seua filla en la vida real, Lolita Chammah. El film va participar en la Secció Fòrum de la passada Berlinale.

'Barrage' està protagonitzada per una mare en la trentena que, després d'una dècada d'absència, torna a la seua ciutat natal per a reprendre la relació amb la seua filla de 12 anys, criada per la seua àvia. La trama aprofundeix en la desil·lusió personal, en la filiació i en els temors i desencerts que planteja l'exercici de la maternitat. No és la primera vegada que Schroeder brinda el protagonisme a una dona que tracta d'alliberar-se d'una càrrega per a seguir avant amb la seua vida. La directora de Luxemburg ja va incidir en aquest mateix punt de partida en els seus curts 'Double saut' i 'Senteurs'.

"Els herois de les meues pel·lícules són dones que, en una situació específica de les seues vides s'obstinen a estavellar-se contra un mur, encara sabent que el seu intent serà fallit. No sóc la primera persona a dir-ho, però crec que hi ha una manca de pel·lícules protagonitzades per forts personatges femenins", incideix Schroeder.

Un altre element reincident en la seua filmografia són els xiquets en el límit entre la infància i l'adolescència. El que la realitzadora troba interessant en aquesta etapa vital és que es tracta de criatures que han aconseguit una maduresa que els seus rostres encara no revela. "És una edat en la qual els seus cossos encara són asexuats. M'agrada jugar amb aqueixa falsa innocència, fer-los cometre accions inesperades que contradiuen la impressió que donen en una primera ullada", apunta.

'Barrage' és la segona pel·lícula de Laura Schroeder després de rodar una cinta d'aventures per a tots els públics titulada 'The Treasure Knights and the Secret of Melusina', en 2012. Per al seu primer llarg per a adults, la directora ha comptat amb la novel·lista francesa Marie Nimier en la coescriptura del guió i amb un elenc d'excepció. La realitzadora va decidir donar-li el paper protagonista a Lolita Chammah, filla del productor Ronald Chammah, després de veure-la sobre les taules en una representació a París de 'Les amargues llàgrimes de Petra von Kant'. L'actriu interpretava la criada muda en l'adaptació teatral de la pel·lícula de Rainer Werner Fassbinder.

"Quan Lolita es va enrolar en el projecte, vaig pensar de sumar la seua mare, Isabelle Huppert, perquè el duo de mare i filla en la vida real podia enriquir considerablement el film", explica, encertadament, la directora europea.

L'elecció de 'Barrage' com a fermall d’aquesta edició del Festival Internacional de Cinema de València tanca un any amb marcada presència femenina. Tant en els jurats com en la secció oficial de pel·lícules a concurs hi ha hagut majoria de dones. I entre els films programats hi ha hagut trames protagonitzades per heroïnes de la vida quotidiana, cas de 'Brava', de la directora Roser Aguilar, relata la història de supervivència d'una víctima i testimoni de sengles assalts sexuals, com ara 'Muna', on Santiago Zannou retrata amb la seua càmera la vida de la dona etíop.Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas