GRUPO PLAZA

concert de les bandes sonores

La Biblioteca Valenciana exposa les partitures originals de les pel·lícules de Berlanga

4/02/2022 - 

VALÈNCIA. La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu custodia les partitures de les bandes sonores de les pel·lícules El verdugo, Plácido i La vaquilla, de Luis García-Berlanga, ja que pertanyen al fons documental i bibliogràfic del compositor i músic Miguel Asins Arbó.

El pròxim dia 11 de febrer, a les 19.00 hores, les partitures originals amb les anotacions manuscrites del compositor s’exposaran a l’església del monestir de Sant Miquel dels Reis, on s’oferirà un concert a càrrec del pianista Pablo García-Berlanga, que interpretarà les melodies de les pel·lícules mencionades i d’altres com Esa pareja feliz, Bienvenido Mr. Marshall, Calabuch, Las cuatro verdades, La boutique, Blasco Ibáñez i París Tombuctú.

L’exposició i el concert seran gratuïts i oberts al públic fins a completar l’aforament. És una de les activitats que componen el programa d’actes commemoratius de l’Any Berlanga, l’objectiu del qual és reconéixer la contribució del director valencià al cine espanyol.

Pablo García-Berlanga és nebot net del cineasta i, amb el seu concert La música de Berlanga’, vol homenatjar la seua figura amb la música de les seues pel·lícules, que anirà acompanyada de les imatges creades expressament per a aquest projecte pels artistes plàstics valencians Ceballos & Sanabria.

Va realitzar els estudis de piano i acompanyament vocal al Conservatori Superior de Música de València, el Koninklijk Conservatorium Brussel, la Royal Academy of Music de Londres i la Flanders Operastudio. A més, és llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat de La Rioja.

La Biblioteca Valenciana va rebre en 2006, mitjançant un contracte de comodat, els fons bibliogràfics i documentals de Miguel Asíns Arbó. El fons conserva bandes sonores de sèries de televisió i de pel·lícules, producte de la col·laboració de Miguel Asins amb els directors Luis García Berlanga, Marco Ferreri, Ramón Torrado, Manuel Torres, Luis María Delgado, Ricardo Palacios, Fernando Huertas, José Antonio Nieves Conde o Ricardo Blasco, entre altres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas