GRUPO PLAZA

presentada a la roda de premsa virtual

Carme Miquel i Marc Granell protagonitzen la tardor literària d’Edicions Bromera

El nou poemari de Marc Granell i la nova novel·la de Jaume Benavente, guardonada amb l’Alfons el Magnànim, completen les principals novetats de l’editorial

21/10/2020 - 

VALÈNCIA. Aquest matí el canal de YouTube d’Edicions Bromera ha acollit la roda de premsa virtual de l’editorial per a presentar les novetats literàries més importants d’aquesta tardor. A l’acte han assistit el poeta Marc Granell -distingit recentment amb el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana-, el director literari d’Edicions Bromera, Gonçal López-Pampló, i la directora de comunicació de l’editorial, Sandra Capsir.

Durant la trobada s’ha parlat de l'impacte de la crisi en el sector editorial. En paraules de López-Pampló, "el sector cultural conté la respiració davant de la crisi, però confiem en el públic lector, el teixit educatiu i bibliotecari i la tasca de les llibreries, autèntic recer en aquests temps". Sandra Capsir ha dedicat també un agraïment especial "a la gent dels mitjans de comunicació i dels espais culturals de tot tipus que estan fent un esforç molt necessari i potent per a que la cultura continue viva".

L’acte també ha servit per presentar les principals novetats literàries d’aquesta tardor. "Edicions Bromera persisteix en el compromís amb la literatura pròpia, a pesar de l’epidèmia i amb els mateixos valors que ha defensat sempre. Per això hem destacat una sèrie d’obres per a adults que van des de veus fonamentals com la de Marc Granell a autores emergents com Mariló Àlvarez Sanchis, passant per la novel·la pòstuma de Carme Miquel o per la darrera obra de Jaume Benavente", ha apuntat el seu director literari.

Com ha explicat López-Pampló, Benilluna, la darrera novel·la de Carme Miquel, ens transporta de nou al món literari de l'autora, caracteritzat pel protagonisme femení, el vocabulari ric i profund i el compromís social i humanista.

D’altra banda, Marc Granell ha presentat el seu poemari inèdit Cel de fang. En les seues pàgines trobem una literatura compromesa i que no defuig els conflictes socials. En aquest sentit de poesia que apel·la a les consciències, l’autor apunta que "el que estem vivint ja venia covant-se durant molt de temps i és el que he intentat reflectir en la meua poesia. El que estem vivint m’afectarà perquè es reflectirà en la meua poesia, sense oblidar la responsabilitat que tenim d’haver arribat a aquest punt".

L’editorial editarà també Somnis de Valparaíso, de Jaume Benavente, Premi València de Narrativa, on l’autor fa palés per què és una de les veus més personals, constants i sòlides de la literatura actual. 

El segell publicarà també la resta de guardonats als Premis Alfons el Magnànim de narrativa i poesia en valencià: La taxidermista d’emocions, de Mariló Àlvarez Sanchis, Premi València Nova de Narrativa; Rondalles i altres veritats, de Laia Fontana, Premi València Nova de Poesia; i Adonisíada i després, d'Ismael Carretero, Premi València de Poesia.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email