GRUPO PLAZA

centenari del seu naixement

La Diputació commemora el centenari d'Estellés amb recitals i la reedició d'obres

23/01/2024 - 

VALÈNCIA. La Diputació de València commemora el centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés. L'ens supramunicipal ha organitzat diferents actes per a recordar la figura i obra del poeta de Burjassot, que va nàixer el 4 de setembre de 1924. Així, tres projectes pretenen fer arribar el seu llegat a tots els pobles i ciutats de la província.

En primer lloc, l'àrea de Cultura de la Diputació editarà un llibre de partitures d'obres polifòniques utilitzant lletres d'Estellés, que a més es gravaran per a la seua difusió multiplataforma. A més, gràcies a la col·laboració amb Paco Valldecabres, director de l'Orfeó Universitari de València, s'ha organitzat un serial de recitals que tindrà caràcter itinerant, utilitzant per descomptat el treball poètic de l'escriptor de Burjassot. Finalment, es procedirà a la reedició dels volums d'Estellés publicats per la Institució Alfons el Magnànim i que estan esgotats, amb la intenció d'enviar-los a col·legis i biblioteques dels municipis valencians.

Segons el diputat de Cultura, Paco Teruel, “Estellés és un dels grans poetes de les lletres valencianes. Alguns opinen que el més important des d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella. El fet és que el centenari del seu naixement és una cita clau per a posar la seua obra en valor i donar-la a conéixer a aquells i aquelles que encara no l'han disfrutada. Molts municipis s'han sumat a les iniciatives per a commemorar el centenari i la Diputació farà també el que estiga a la seua mà per a potenciar-lo. Estellés va tindre casa a Benimodo, localitat de la qual tinc la sort de ser alcalde. Protegim el que és nostre i els nostres escriptors són part del nostre patrimoni”.

Entre els premis que va rebre Estellés, els més importants van ser l'Ausiàs March de poesia (1966) per L'inventari clement; el Lletra d’Or (1975) per Les pedres de l'àmfora; la Creu de Sant Jordi (1982); el Premi d'Honor de les Lletres Valencianes (1984); o la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura (a títol pòstum).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas