GRUPO PLAZA

'el ministro' i 'el confesor'

La Filmoteca projecta els films eròtics del rei Alfons XIII

8/03/2019 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca projecta el dissabte 9 de març, a les 22.30 hores, en una única sessió, El ministro i El confesor dues pel·lícules que van ser rodades pels germans Ramón i Ricardo de Baños en la dècada dels vint del segle XX per encàrrec del rei Alfons XIII.

Aquestes dues produccions d'un poc més de mitja hora de durada van ser descobertes als setanta i després depositades a la Filmoteca el 1991 pel col·leccionista de cinema José Luis Rado, perquè foren restaurades per l'Arxiu Fílmic. Des de llavors estan conservades a la Filmoteca com a part del Patrimoni Audiovisual Valencià.

José Luis Rado, tristament mort el mes de febrer passat, va ser director de la Filmoteca entre 1998 i 2009.

Tot i que ja han estat projectades en altres ocasions, la Filmoteca recupera aquestes dues cintes filmades fa quasi cent anys, com una sessió de cinema mut amb acompanyament musical en viu a càrrec del mestre Arcadi Valiente. La sessió és per a majors de 18 anys.

El confesor, El ministro i Consultorio de señoras són les tres úniques cintes que es conserven de la col·lecció eròtica del rei Alfons XIII. Malgrat el seu contingut explícit, la posada en escena i la irreverent intenció satírica d'aquestes pel·lícules estan més pròximes al model de representació del cinema còmic del període mut que als cànons de la pornografia actual.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme