Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

amb el llibre ' Hitchcock filósofo' 

La Filmoteca proposa una lectura filosòfica de 'La sombra de una duda' i 'Vértigo' de Hitchcock

15/05/2018 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca ha projectat aquest dimarts La sombra de una duda (1943), d'Alfred Hitchcock. Presentada per Robert B. Pippin, professor de la Universitat de Chicago i autor del llibre Hitchcock filósofo, el film es podrà tornar a veure's el divendres 18 de maig a les 20:00 hores. Protagonitzada per Joseph Cotten i Teresa Wright, La sombra de una duda explica la història d'un assassí de vídues riques que s'amaga per un temps a casa de la seua germana.

Aquesta activitat s'ha dut a terme amb motiu del curs sobre la relació de la filosofia amb Hitchcock que el professor Pippin imparteix a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València entre el 16 i el 18 de maig.

El programa es completa amb Vértigo (1958), una de les pel·lícules fonamentals en la filmografia de Hitchcock, protagonitzada per James Stewart i Kim Novak, que podrà veure's el dijous 17 de maig, a les 18:00 hores, i el dissabte 19 de maig, a les 20:00 hores.

Vértigo explica la història d'un antic inspector, retirat del servei per la seua tendència al vertigen, que rep l'encàrrec d'un amic perquè vigile la seua esposa, l'estrany comportament de la qual dóna a entendre que vol suïcidar-se.

En el llibre Hitchcock filósofo, el professor Robert B. Pippin proposa precisament una lectura filosòfica de Vértigo i ofereix una interpretació de com el cinema del director britànic s'aproxima a les ansietats del desconeixement, que està en l'origen de la intriga com a gènere.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email