GRUPO PLAZA

del 28 d'abril al 8 de maig

La Fira del Llibre s'uneix a l'Any Joan Fuster

12/04/2022 - 

VALÈNCIA. Aquest 2022 es celebra el centenari del naixement de Joan Fuster i la Fira del Llibre de València s'uneix als actes de l’Any Fuster que commemoren a un dels grans pensadors valencians contemporanis. Escriptor imprescindible, pensador universal, europeista i defensor de la llibertat i del dubte enfront dels fanatismes, l'obra de Fuster va marcar un abans i un després en la literatura i la cultura del País Valencià i els seus plantejaments estan plenament vigents en el complex context actual. Entre els actes destacats en honor a Fuster programats en el marc de la 57 edició de la Fira del Llibre de València, que se celebra del 28 d'abril al 8 de maig, està la taula redona 'Pel Camí de Joan Fuster', el dissabte 30 d'abril. Toni Mollà, Emili Piera, Lourdes Toledo i Joan Garí mostraran els seus últims treballs relacionats amb l'obra de l'autor valencià, amb la moderació de Manolo Gil.

El dilluns 2 de maig, la Universitat de València organitza una taula redona en la qual es presentaran diverses publicacions relacionades amb l'autor: el número 67 de la 'Revista L’Espill’;‘La nació literària de Joan Fuster’, i ‘Joan Fuster: escrits de crítica cultural’. Aquesta trobada s'emmarca en l'Any Fuster a la Universitat de València, institució que compta, des de 1993, amb una càtedra en el seu nom. Ho presentarà la rectora de la UV, Vicenta Mestre, i intervindran Gustau Muñoz, Vicent Simbor, Francesc Pérez i Ferrán Carbó.

El dimecres 4, Salvador Ortells Miralles i Francesc Pérez Moragón presenten el seu llibre 'Joan Fuster i Sueca', que analitza la vinculació de l'escriptor amb el seu poble, editat per Edicions 96. El dijous 5 de maig tindrà lloc el debat 'Vindrà l'hora de viure dins dels versos', en la qual Jaume Pérez Montaner, Teresa Pascual i Josep Ballester reflexionaran sobre la poesia de Fuster. Els organitzadors són l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i el PEN Català -plataforma per a la projecció internacional de la literatura i els escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana-. L'últim dia de la Fira, el diumenge 8, Toni Mollà, Josep Antoni Fluixà i Carme Manuel conversaran entorn de l'obra i la figura de Joan Fuster.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email