GRUPO PLAZA

del 16 al 19 de maig

'La fira invisible', un espectacle teatral d’Escena Erasmus per a unir ponts entre València i Europa

15/05/2017 - 

VALÈNCIA. L'espectacle 'La fira invisible', el darrer treball del grup de teatre Escena Erasmus de la Universitat de València (UV) està dins del programa 'Les Europes Menudes' que permetrà acostar a la ciutat de València i altres 18 municipis de les comarques valencianes la realitat europea a partir d'aquesta obra. 'La fira invisible' es representarà del 16 al 19 de maig a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la UV, a partir de les 19:30 hores

El populisme, l’extremisme, la situació del desconcert ciutadà que es viu a Europa i l’increment del gihadisme són alguns dels temes que centren el nou espectacle teatral d’Escena Erasmus, un projecte que constitueix la segona part d’una trilogia sobre les migracions que tindrà continuïtat l’any que ve. Aquest programa, que per cinquè any consecutiu pretén promocionar la cultura internacional i les experiències d’intercanvi, afavorir la veritable integració europea, promocionar una 'cultura immersiva' i activar la consciència i l’esperit crític de la ciutadania. 

Durant l’acte de presentació de la present edició del projecte i de la gira d’enguany, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assegurat que "és un honor col·laborar amb aquest projecte, on està la gent jove, que és el futur d’Europa". Guillermo Palao, vicerector de Relacions Internacionals de la UV "junt amb els Erasmus que rep la Universitat Politècnica (UPV), la sisena, transforma Valencia en la principal ciutat europea en recepció d’estudiants Erasmus», ha remarcat. 

'Explosió de creativitat' dels Erasmus

Segons ha explicat Anna Marí, directora de l’espectacle i codirectora d’Escena Erasmus, "a l’última escena de l’espectacle de l’any passat veiem com una família que s’havia vist obligada a fugir del seu país aconseguia arribar a Europa després d’un temps de sofriment a l’altra banda de la frontera. Ara trobem la mateixa família dins d’Europa, i veiem com només entrar‐hi s’ha vist atreta per una fira molt especial. Una fira és un lloc brut i brillant, sinistre i màgic, un espai nòmada que es repeteix a totes les ciutats d’Occident", ha incidit. "El públic es trobarà amb una explosió de creativitat gràcies als estudiants Erasmus", ha assenyalat Marí. 

'Les Europes Menudes' constitueix un programa cultural i escènic que arreplega l’esperit nòmada del teatre i de la representació al carrer, que pretén establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors. A més del teatre, a cada municipi s’organitzen diverses activitats on es potencia la trobada intercultural, la reflexió sobre la forma de ser europeus i diferents actes amb col·lectius locals. 

El programa és una iniciativa que promou la UV i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València a través d’un conveni marc de col·laboració entre ambdues institucions. 

'La fira invisible' visitarà 18 municipis i ciutats de la demarcació de València: Loriguilla, Manises, Alfara del Patriarca, La Font de la Figuera, Cheste, Potries, Agullent, Manuel, Favara, Alpuente, Anna, Cortes de Pallàs, Quart de Poblet, Ontinyent, Requena, Benetússer, Alzira i Benifaió.

L’espectacle està dirigit per Anna Marí, Gabi Ochoa, Javier Sahuquillo, Guada Sáez i  Daniel Tormo. El muntatge està protagonitzat per Natalia Adamczyk (Polònia), Marc Company (València), Mara Hold (Alemanya), Stefano d’Ippolito (Itàlia), Lucas Casasco (Brasil), Szymon Miczek (Polònia), Manuel Ramminger (Àustria), Maria Rubio (València), Ismael Sempere (Alacant), Judith Sanz (Soria), Glòria Vindel (València) i Clelia Zoccatelli (Itàlia).


Noticias relacionadas

INDUSTRIA MUSICAL

Marc Ribot: "Es muy difícil salir del amateurismo musical si no eres una persona privilegiada"

Por  - 

El compositor y guitarrista norteamericano, conocido tanto por sus proyectos personales como por su aportación a algunos de los mejores discos de Tom Waits, John Zorn o Elvis Costello, protagonizó el pasado lunes en La Nau una charla sobre activismo e industria musical. Resumimos en varios epígrafes su “libro de recetas” para atacar la precariedad de los artistas que habitan en los márgenes

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme