GRUPO PLAZA

sembra llibre publica nova traducció 

'La història de John Carlos', una de les lluites "més icòniques" pels drets civils als Estats Units

20/03/2018 - 

VALÈNCIA. Aquest divendres 23 de març arriba a les llibreries La història de John Carlos, de Dave Zirin i John Carlos, un llibre de memòries que es submergeix de ple en les lluites pels drets civils als Estats Units dels anys 60 del segle XX. Una nova aposta de l'editoral Sembra Llibres, que traduida per Carla Benet Duran, inclou un pròleg d’Oleguer Presas, esportista que va també patir persecució política per expressar les seues opinions públicament, i un epíleg de Cornel West.

Fa 50 anys els atletes nord-americans John Carlos i Tommie Smith, medallistes en la prova de 200 metros llisos dels Jocs Olímpics de 1968, van aixecar els punys al podi per protestar per la discriminació que patien al seu país els afroamericans. Un gest de protesta que es va convertir en icona de referència i que a dia d'avui continua colpint les consciències. 

L'obra, escrita pel seu protagonista i pel periodista Dave Zirin, reviu la infantesa de Carlos al Harlem i els primers contactes amb el racisme; la "dura" experiència al Texas dels anys 60 com a jove atleta afroamericà; la seua participació en la lluita dels esportistes per la igualtat de drets i també "la criminalització i el linxament mediàtic" que va patir, així com les conseqüències sobre la seua família, segons expliquen des de la mateixa editorial.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme