X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

isabel latorre i rauelsson

La música electrònica dels jóvens valencians té espai en l'Ensems amb dos concerts reivindicatius

La secció d'Art Sonor i Músiques Experimentals del Festival Ensems 2017 afronta la seua penúltima setmana amb els concerts, el dissabte 27 de maig d'Isabel Latorre i Rauelsson + Tatu Rönkkö en el Centre del Carme de València

24/05/2017 - 

VALÈNCIA. El dissabte 27 de Maig a partir de les 20:00 hores, a la Sala Dormitori del Centre del Carme, Ensems 2017 reivindica el paper de la creació més jove en la música electrònica local comptant amb la compositora i acordionista valenciana Isabel Latorre i el castellonenc Rauelsson qui es fa acompanyar del percussionista finlandés Tatu Rönkkö.

Isabel Latorre ha estat desenvolupant (per encàrrec del comissari de la secció) Edu Comelles una peça en homenatge a la compositora nord-americana desapareguda en 2016, Pauline Oliveiros. A través d'un procés d'aprenentatge i immersió en l'obra i pensament d'aquesta figura clau de la música experimental a escala mundial, Isabel Latorre a compost un concert per a acordió i electrònica inspirat en Oliveiros. En paraules de Edu Comelles es tracta "d'un concert molt emotiu que reuneix el record i el llegat de Pauline Oliveiros mentre es reivindica el paper de la dona en la música i també la necessitat de recolzar i teixir la creació local.

La segona part del concert és a càrrec de Rauelsson (Raúl Pastor) músic mulidisciplinar que ha viatjat per tot el món amb el seu pop electrònic, ambiental i minimalista. Malgrat que la seua trajectòria i reconeixement internacional sempre ha estat oblidat a la Comunitat Valenciana. Segons els responsables d'Ensems 2017 era necessari fer justícia amb un creador únic al territori i amb una projecció internacional tan aclaparadora. El concert, que comptarà amb piano i electrònica es complementa amb la col·laboració amb el bateria i percussionista Tatu Rönkkö habitual de l'escena escandinava del post-rock.

La cita d'aquest dissabte marca el penúltim acte de la secció d'Art Sonor comissariada per Edu Comelles i que culminarà diumenge que ve, 4 de Juny amb l'actuació de Santiago Latorre i Carlos M. Romero i l'aclamadísim Camille Norment Trio, fermall d'or a una secció dins del Festival Ensems que en aquesta edició ha consolidat la seua presència en el panorama cultural valencià.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email