Berlín Series és una iniciativa de l'artista Lorena Izquierdo des de la plataforma artística Diàleg Obert, amb seu en l'espai artístic berlinés Petersburg Art Space, que acull predominantment obres en els camps de l'art i la música contemporània i experimental, amb l'objectiu de ser una plataforma per a idees noves i innovadores i un centre local per a connexions internacionals. Izquierdo treballa en aquesta sèrie en col·laboració amb el curador i artista de PAS, Alexander Markvart
VALÈNCIA. La Mutant torna a traslladar-se als barris més alternatius de la capital d'Alemanya en la seua cita estacional Berlín Series. El centre d'arts vives serà l'escenari aquest pròxim 12 de maig d'una selecció de concerts de música experimental improvisada, acústica i electroacústica com a cresol de l'heterogeneïtat d'estils que palpiten en l'escena de la cosmopolita ciutat. “Volem mostrar una visió panoràmica de les sèries de concerts de música experimental en diferents territoris, el seu dinamisme i estructura col·laborativa, reflectint l'heterogeneïtat de les pràctiques que conviuen en l'escena de la ciutat: el noise, el reduccionisme, la música contemporània i la echtzeitmusik (música en temps real)”, han avançat els seus organitzadors.
Berlín Series proposa una experiència única que situa en contacte directe als músics i curadors amb el públic. La trobada es desenvolupa en la proximitat d'un espai diàfan. El duo d'improvisació format per Paulina Owczarek i Ryszard Lubieniecki seran els encarregats d'obrir la jornada. La parella explora les possibilitats sonores d'instruments procedents de mons musicals i períodes històrics completament diferents: la reconstrucció d'un òrgan portàtil de finals de l'Edat mitjana i el saxofon baríton. Sorprenentment, totes dues fonts sonores semblen tindre molt en comú: la necessitat de respirar, àmplies possibilitats de modelar el so i sorolls percusius sincronitzats amb la respiració. Lubieniecki també utilitza una llengüeta treta d'un acordió com a instrument de vent addicional.
Els prendrà el relleu Sara Persico, l'expressiva veu de la qual exerceix un paper fonamental, però el seu domini de les textures electròniques, esculpides amb precisió, de les estructures rítmiques i dinàmiques és igualment crucial per a entendre la globalitat de la seua proposta. Persico utilitza beats desconstruits, veus experimentals, música harmònica i ritmes distorsionats que conformen una densa obra introspectiva que explora íntimament els límits del jo i la ruptura de la identitat com a tècnica de supervivència. Un clímax d'investigació de la veu amb un enfocament poc convencional.
Tancaran la jornada cultural Samuel Hall (bateria i electrònica) i Lorena Izquierdo (veu-acció), els qui conformen el duo multidisciplinari Soap Tongues, amb el qual des de 2019 exploren l'underground de l'escena echtzeitmusik berlinesa a partir de poesia sonora experimental creada en el moment. Tots dos investiguen els punts de trobada de l'acció-poesia, el so, l'art de la performance i la música experimental amb un estil d'improvisació enfocat. Els seus concerts en directe creen una atmosfera intensa en la qual el silenci i l'espai sonor dens s'entremesclen amb sons en capes, on cadascuna es llisca entre ells i els espectadors com un intent d'unió de tots dos. La parella genera sons electroacústics carregats que es fonen en dialectes de llocs desconeguts, fluint al llarg de corrents anòmals d'energia percusiva.