GRUPO PLAZA

7 d'abril

La Nau acull un debat sobre la figura de Tomàs Llorens

5/04/2022 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull el dijous vinent, dia 7 d'abril, a les 18 hores, el debat ‘Tomàs Llorens, creador de museus’, a càrrec del director artístic del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, Guillermo Solana Díez, que parlarà sobre la trajectòria de Tomàs Llorens com a impulsor de tres grans museus espanyols: l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS) i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

El debat, que s'inscriu dins del cicle ‘Ambaixadors de cultura’, serà presentat i moderat pel president de l'Associació d'Antics Col·legials. Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot, Santiago Pastor Vila. El col·loqui se celebrarà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. El ponent parlarà de la trajectòria de l'historiador d'art, crític de cinema i museòleg Tomàs Llorens Serra (Almassora, 1936). Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres, va impulsar la creació de tres grans museus espanyols: el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS), el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), del qual va ser el primer director. Autor de nombrosos articles i assajos sobre la crítica de l'art com a ‘Nacimiento y desintegración del cubismo: Apollinaire y Picasso’ (Eunsa, 2021), va ser guardonat l'any 2007 amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts.


Guillermo Solana Díez (Madrid, 1960) és doctor en Filosofia i professor titular d'Estètica en la Universitat Autònoma de Madrid. A més de publicar diverses obres sobre història de la crítica, ha exercit com a crític d'art i des de l'any 2015 ocupa el càrrec de director artístic del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. En aquesta institució de referència ha comissariat, entre altres exposicions, ‘Van Gogh: los últimos paisajes’ (2006), ‘Lágrimas de Eros’ (2009), ‘Heroínas’ (2011), ‘Antonio López’ (2011), ‘Pissarro’ (2012), ‘Cézanne site/non-site’ (2014) i ‘Renoir y la intimidad’ (2016). Actualment, el crític ha comissariat la mostra ‘La máquina Magritte’, que es va exposar a les sales del Thyssen fins a gener de 2022.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas