GRUPO PLAZA

7 d'abril

La Nau acull un debat sobre la figura de Tomàs Llorens

5/04/2022 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull el dijous vinent, dia 7 d'abril, a les 18 hores, el debat ‘Tomàs Llorens, creador de museus’, a càrrec del director artístic del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, Guillermo Solana Díez, que parlarà sobre la trajectòria de Tomàs Llorens com a impulsor de tres grans museus espanyols: l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS) i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza.

El debat, que s'inscriu dins del cicle ‘Ambaixadors de cultura’, serà presentat i moderat pel president de l'Associació d'Antics Col·legials. Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot, Santiago Pastor Vila. El col·loqui se celebrarà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. El ponent parlarà de la trajectòria de l'historiador d'art, crític de cinema i museòleg Tomàs Llorens Serra (Almassora, 1936). Llicenciat en Dret i en Filosofia i Lletres, va impulsar la creació de tres grans museus espanyols: el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS), el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza i l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), del qual va ser el primer director. Autor de nombrosos articles i assajos sobre la crítica de l'art com a ‘Nacimiento y desintegración del cubismo: Apollinaire y Picasso’ (Eunsa, 2021), va ser guardonat l'any 2007 amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts.


Guillermo Solana Díez (Madrid, 1960) és doctor en Filosofia i professor titular d'Estètica en la Universitat Autònoma de Madrid. A més de publicar diverses obres sobre història de la crítica, ha exercit com a crític d'art i des de l'any 2015 ocupa el càrrec de director artístic del Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. En aquesta institució de referència ha comissariat, entre altres exposicions, ‘Van Gogh: los últimos paisajes’ (2006), ‘Lágrimas de Eros’ (2009), ‘Heroínas’ (2011), ‘Antonio López’ (2011), ‘Pissarro’ (2012), ‘Cézanne site/non-site’ (2014) i ‘Renoir y la intimidad’ (2016). Actualment, el crític ha comissariat la mostra ‘La máquina Magritte’, que es va exposar a les sales del Thyssen fins a gener de 2022.

Noticias relacionadas

INDUSTRIA MUSICAL

Marc Ribot: "Es muy difícil salir del amateurismo musical si no eres una persona privilegiada"

Por  - 

El compositor y guitarrista norteamericano, conocido tanto por sus proyectos personales como por su aportación a algunos de los mejores discos de Tom Waits, John Zorn o Elvis Costello, protagonizó el pasado lunes en La Nau una charla sobre activismo e industria musical. Resumimos en varios epígrafes su “libro de recetas” para atacar la precariedad de los artistas que habitan en los márgenes

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email