GRUPO PLAZA

DIMECRES 30 D'OCTUBRE

La Nau acull una conferència del professor Adolfo Plasencia sobre el que és real i irreal en internet

Amb aquesta conferència s’iniciarà el cicle de debats ‘La Segona Digitalització’, que està organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives

29/10/2019 - 

VALÈNCIA.  L’escriptor, periodista especialitzat en ciència i tecnologia i professor a la Universitat Politècnica de València Adolfo Plasencia impartirà la conferència La confusió entre el real i l’irreal en la Segona Digitalització, demà dimecres, dia 30 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna, a les 19 hores. Plasencia parlarà sobre la irrealitat i la realitat en un món en el qual la mentida i la veritat comencen a ser indistingibles en les pantalles dels nostres aparells tecnològics.

Durant la primera digitalització, que va donar a llum a la Internet originària, se van sumar ‘els efectes de la xarxa’ a la combinació de les tecnologies digitals, que van canviar a gran escala la nostra relació amb el món, l’espai i el temps, a més de transformar la naturalesa de la nostra interacció a distància amb altres humans. Tot això va marcar l’inici d’un nou període tecnològic: la segona digitalització.

Obligats a conviure en un món virtual global, no podem ignorar els seus inevitables efectes en el nostre àmbit local personal i familiar. Ara mateix, la relació digital entre humans està dominada pels gegants globals d’internet, el poder dels quals fa que es dubte de la neteja dels mecanismes democràtics. Però, en aquesta conferència, es podrà observar que no tot és fosc, ja que, també, des del món digital ens poden arribar oportunitats i esperances. L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email