GRUPO PLAZA

18 de novembre

La Nau inicia l’Any Joan Fuster amb una conferència de Joan Francesc Mira

17/11/2021 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà aquest 18 de novembre la inauguració del cicle de conferències ‘els Dijous a La Nau’ dedicat al professor, escriptor i intel·lectual valencià Joan Fuster i Ortells (Sueca 1922-1992), el que serà punt de partida de la declaració com a Escriptor de l’Any, coincidint amb el centenari del seu naixement. El cicle, que està organitzat pel Vicerectorat de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i que constarà de dotze conferències, serà inaugurat pel professor i acadèmic Joan Francesc Mira, que intervindrà amb una conferència titulada: ‘Un país, un escriptor immens i un canvi d’època’.

L’acte tindrà lloc al Paranimf, a les 19 hores i estarà presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre i el president de l’AVL, Ramon Ferrer. L’entrada és gratuïta i requereix inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Durant la intervenció, Joan Francesc Mira destacarà la figura ‘d’Escriptor de l’Any 2022’ com un autèntic referent de la societat civil. “Joan Fuster –fins i tot per als qui li són més hostils- forma part ja de la nostra història intel·lectual, lingüística, cultural i social com a despertador de llargues somnolències, i invalidador de tòpics tan perillosos com estèrils i de poc fonament”. Fuster, assegura el professor Mira, passarà a la història dels valencians com l’impulsor i l’animador de la reflexió i l’acció d’unes generacions, a partir dels primers anys 60, que han resultat crucials i decisives des de l’àmbit acadèmic fins al polític. Amb ell, conclou Mira, comença una època nova i que hi  ha “un abans i un després” de Fuster.

El cicle que comença dijous en La Nau, serà la primera de les activitats contemplades dins de l’Any Fuster, una programació que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, juntament amb altres institucions i entitats, com ara la Universitat de València, prepara amb l’objectiu de transmetre a l’actual societat valenciana la transcendència i la significació de la figura de l’escriptor de Sueca, considerat un dels grans homenots de les nostres lletres. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas