GRUPO PLAZA

en línia

La Nau ret homenatge a Lluís Vives en el 480 aniversari de la seua mort

5/05/2020 - 

VALÈNCIA. Com ja és tradicional cada dia 6 de maig, la Universitat de València, organitza un acte en memòria de l’humanista Joan Lluís Vives, coincidint amb l’aniversari de la seua mort, ocorreguda fa 480 anys. Normalment es llegeixen els seus textos i es diposita una corona de llorer en l’estàtua d’uns dels valencians més universals que presideix el claustre de la Universitat de València, en el Centre Cultural La Nau. Per la impossibilitat de fer-ho d’aquesta manera per la Covid-19, aquest any l’acte commemoratiu es realitzarà a través del Canal YouTube de La Nau i es difondrà per les xarxes socials del centre.

L’acte, que està organitzat pel Vicerectorat de Cultura i l’Associació d’Amigues i Amics de Lluís Vives de la Universitat de València, consistirà en lectures de fragments de textos de l’humanista valencià. En les intervencions participaran diferents membres de la comunitat universitària: María Jesús García Mateu, directora de la Biblioteca Històrica; Amparo Guillot, professora jubilada; Victoria García, directora del Servei de Biblioteques; Adrià Besó, director de Patrimoni; Teresa Ferrer, directora del Servei de Publicacions i el vicerector Antonio Ariño.

Es dóna la circumstància que Vives tampoc no va ser alié a les epidèmies. De fet, la seua mare, Blanca o Blanquina, va morir d’una passada de pesta el setembre de 1508 quan tenia al voltant de 35 anys.

L’escultura de Vives, que presideix el Claustre de la Universitat, a l’edifici històric de la Nau, va ser dissenyada per José Aixà a petició del rector José Monserrat Riutort. Va ser instal·lada al centre del Claustre de la Universitat de València en 1880. L’estàtua és massissa i va ser fosa en bronze d’una sola peça pel cèlebre Vicente Ríos Enrique, la qual cosa va constituir una proesa tècnica.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme