GRUPO PLAZA

novetat editorial 

La nova obra de Vicent Molins aborda la sobirania urbana enfront de les ciutats-plataforma

València, el relat d’una ciutat es presenta en la seu del Col·legi d’Arquitectes 

25/04/2023 - 

VALÈNCIA. Llibres de la Drassana presenta València, el relat d'una ciutat. Gent i arquitectura, el nou llibre de Vicent Molins que aborda la discussió sobre les sobiranies urbanes, en un temps en què estan en qüestió. Una brúixola per a acostar-se als passos “que València haurà de fer abans que uns altres els recórreguen per ella”. Estructurat a través d’onze converses i deu edificis que es convertixen en una mostra de la ciutat real, enfront de la ciutat-plataforma, l'obra circula a partir de la discussió dialogada sobre València, amb un joc entre habitants i arquitectura, que evidencia la tensió continuada entre desenrotllament o desenrotllisme, la ciutat en si mateixa o la ciutat en exhibició, i l'abús del relat enfront de la realitat.

En les seues 120 pàgines, és una brúixola per a acostar-se a qüestions de fons com la ciutat metropolitana, l'ampliació del port, la qualitat de vida, l'atracció de talent o l'encaix territorial en l’autonomia i l’Estat. Les converses inclouen a Joan Romero, que planteja la València de 44 ciutats; a Yturralde i el seu univers des de l’horta; a Mathieu Mercier i Moraima Gaetmank i la seua vida entre París i València; a Mariola Cubells i Betto García, amb la seua decisió de quedar-se; a Ana Gea i Víctor Palau, a partir del seu compromís editorial; a Meritxell Barberá i Karma Cereza, des de l'agitació cultural; a Fran Silvestre i Andrés Alfaro Hofmann, amb la València dels afores; a Mireia Juan i Alberto Flores, amb el seu treball curant cicatrius urbanes; a Laura Silleras i el Flaco, i la seua visió fotogràfica; a Vicent Baydal i Ismael Chappaz, i la discussió sobre la història i la contemporaneïtat; o Josep Sorribes i Ramon Esteve, i el seu encreuament dialèctic a propòsit de la capitalitat de València.

Com a testimoni, els ensenyaments de deu edificis que prescriuen el futur: Santa María Micaela, Reina 125, els Facundo Martínez, la Finca Roja, els xalets dels periodistes, Nuevo Centre, Casa Ricart, Santa Rosa, La Llum i la caseta del Camí Vell de Benimaclet

El seu autor, Vicent Molins, és director d'Agència Districte, autor d'altres llibres com Club a la fuga i La Nova Guia de València, i escriu sobre ciutat en Valencia Plaza i El Confidencial. El disseny de l’obra és de Migue Martí, amb el treball fotogràfic de Kike Taberner, Marga Ferrer o Estrella Jover.

València, el relat d'una ciutat. Gent i arquitectura està ja en llibreries i a través de la web de Drassana. Es presenta este dijous 27 d'abril a les 19h en el Col·legi d'Arquitectes de València.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme