GRUPO PLAZA

nou projecte educatiu

La Societat Coral El Micalet impulsa una escola de teatre i música

16/06/2022 - 

VALÈNCIA. La Societat Coral el Micalet amplia la seua oferta educativa i cultural amb una escola de teatre amateur en el centre de València amb un programa encaminat a millorar la concentració, comunicació i habilitats socials dels alumnes. L'actual centre d'ensenyaments no reglats de l'entitat, que ja ha obert la matrícula per al curs 2022-23, passarà a dir-se Escola de Música i Arts Escèniques Matilde Salvador.

La Escola de teatre el Micalet, un projecte de la societat musical amb el lema Aprendre jugant, implementarà exercicis i tècniques en forma de jocs escènics per a desenvolupar la comunicació vital i l'autoconeixement, tant a nivell corporal com vocal; treballarà l'escolta per a poder construir i treballar en equip, eliminarà les pors d'expressar-se i poder comunicar-se des d'una perspectiva lúdica que descarrega a l'alumne de la responsabilitat i pressió d'obtindre resultats ràpids. 

Altres objectius de la iniciativa seran millorar les capacitats tant a nivell intel·lectual com emocional i social, desenvolupar l'empatia, la capacitat de concentració i oferir la possibilitat d'explorar noves realitats a través del teatre i la música que contribuïsquen al creixement personal de l'alumnat infantil, juvenil i adult amb quatre programes de diversa complexitat segons les edats: Iniciació, Sensibilització, Expressió i Dramatització.

Tonetxo Pardiñas, president del Micalet, assegura que “aquesta iniciativa està dirigida a totes les edats, per aprofitar la pràctica teatral en altres àmbits que generen un creixement personal i aprendre jugant”. Pardiñas considera que “venim a oferir una oportunitat que no ofereix el sistema educatiu, que no contempla, ni dóna a les arts escèniques i la música el lloc que els correspon atenent els seus beneficis pedagògics”. 

Tallers i activitats

Escola de teatre el Micalet oferirà també uns tallers monogràfics intensius a l'estiu com el de Teatre Musical que desenvoluparà Núria Martin, del 28 de juny a l'11 de juliol, i està dirigit a alumnes que vulguen treballar i millorar en el cant, la dansa i la interpretació. El d'Improvisació, dirigit per Fran Dawoud, té com a objectius generar espais respectuosos d'expressió i creació, artística; impulsar les capacitats creatives, expressives i comunicatives i enfortir la confiança utilitzant tècniques de disciplina positiva; i es durà a terme de l'11 de juliol al 22. 

El Micalet desenvolupa diverses activitats en la seua seu com Tristornus, una mostra artística de pintura i escultura 3D entorn del turisme massiu que estarà exposada fins al 27 de juny; acollirà una lectura de poemes de Joan Fuster en la qual els participants llegiran un text de l'escriptor de Sueca i un altre propi per a celebrar l'Any Fuster el 28 de juny a les 19h; i durà a terme Cinema a la Fresca, una iniciativa cultural en la qual s'oferiran pel·lícules en valencià en la plaça de Pilar durant el mes de juliol. 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme