GRUPO PLAZA

la fitxa de pura velarde marca la fita

La Wikipedia en valencià arriba als 600.000 articles

9/01/2019 - 

VALÈNCIA. La Wikipedia en valencià té, des d’este dimarts a les 22.20 hores, la xifra de 600.000 articles. S’ha aconseguit amb la creació de la biografia de Pura Velarde per part de l'usuari Xavier Dengra. Coincidint amb esta fita s'ha renovat la portada de l'edició valenciana de "l'enciclopèdia lliure que tothom pot editar". Des que el 16 de març de 2001 es va escriure el terme àbac, han sigut 312.000 els editors que han contribuït a la segona versió lingüística més antiga d'esta enciclopèdia global. 

Han contribuït a l'assoliment d'esta fita les biografies que s'han fet per revertir el biaix de gènere a través del viquiprojecte Viquidones, així com la voluntat d'omplir buits temàtics i històrics amb projectes com els realitzats en col·laboració amb el Museu Valencià d’Etnologia o l’Arxiu Ismael Latorre Mendoza. També hi han sumat els diversos viquiprojectes docents que s'han fet els últims mesos, destacant la participació en la Valencianada i la Castellonada de 2019. Estes activitats han estat promogudes per Amical Wikimedia, una organització independent i sense ànim de lucre que treballa perquè la suma de tot el saber humà estigui disponible lliurement en valencià, promovent principalment la Wikipedia i la resta dels projectes germans mantinguts per la Fundació Wikimedia.

Actualment, de les 303 versions idiomàtiques, la Wikipedia en valencià és la vintena en nombre d'articles, després de la versió sèrbia i abans de la noruega. Pel que fa a la seua qualitat, està entre les tres primeres, al costat de les versions en rus i serbi, en una classificació que es fa analitzant la completesa dels mil articles vitals. El continu manteniment dels articles i activitats com la recent Quinzena anual de la qualitat ajuden a millorar els articles.

L'any 2018 es van fer 196,5 milions de consultes a la Wikipedia en valencià, de manera que és la 36a llengua més llegida al món (0,10%).

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme