VALÈNCIA. Els projectes de Monica Mura, Laura Salguero, David Cantarero Tomás, Cris Bartual, Eduardo Lamparero (sue975), María Tena Torres, Lucía Blas, Escif + brilloysabor, María Esteve, Cachito Vallés, Miquel Ponce i Javier R. Pérez-Curiel han estat els dotze seleccionats per a participar en la XXV Mostra art públic / universitat pública, que tindrà lloc en octubre i novembre de 2022 a la Universitat de València.
El jurat de la XXV Mostra art públic / universitat pública està format per Lydia Frasquet, doctora en Història de l’Art; David Pérez, catedràtic de «Claus del discurs artístic contemporani» de la Universitat Politècnica de València (UPV); Ester Alba, vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, i Alba Braza, comissària de la Mostra.
Els dotze projectes escollits, d’entre els 54 presentats a la convocatòria d’enguany, porten al camp de la imatge i la representació teories com la successió de Fibonacci, la llei de l’entropia, la llei de la gravitació universal o el principi d’incertesa. Altres propostes treballen l’observació de la natura per a transformar-la en imatge narrativa i de ficció o analitzen la Universitat de València des de la perspectiva de la igualtat per a posar de manifest les desigualtats econòmiques i socials del món contemporani. D’entre els formats, destaca el tractament de la imatge digital, l’experimentació amb l’estereoscòpia i la instal·lació, i en el procés de creació de les obres participen diversos departaments de la Universitat de València.
En concret, les propostes escollides pel jurat són les següents: DONES I HOMES en la Universitat de València, de Monica Mura; Una vez extinguidas las llamas..., de Laura Salguero; Tecnofósiles (serie): Tecnofósil I y II (Gorrondatxe) / Tecnofósil III y IV (Marjal dels Moros), de David Cantarero Tomás; Arqueologia de la imatge, de Cris Bartual; EXPERIMENTO PARA LA DESINTEGRACIÓN DE UN SISTEMA, d’Eduardo Lamparero Esteban; La teoría y el todo, de María Tena Torres; revelar(se), de Lucía Blas; inflacion, d’Escif + brilloysabor; La impronta del paisaje, de María Esteve; INTERSECTION, de Cachito Vallés; Seqüència, de Miquel Ponce i UN CUERPO, de Javier R. Pérez-Curiel.
Cada artista comptarà amb 2.000 euros per a l’execució i exhibició de la seua obra durant la XXV Mostra art públic que se celebrarà del 3 al 28 d’octubre, al campus de Burjassot, i del 21 d’octubre al 18 de novembre, al campus de Blasco Ibáñez, sota el comissariat d’Alba Braza, experta en projectes d’art públic i mediació artística. La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa de la Universitat de València que impulsa la Delegació d’Estudiants, amb la col·laboració del Vicerectorat d’Estudis i del Vicerectorat de Cultura i Societat. L’objectiu que es persegueix és l’acostament de l’art als campus convertint-los en punts de trobada entre l’art contemporani i la comunitat universitària. Amb aquest objectiu, se seleccionen dotze projectes artístics de caràcter efímer que reflexionen sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes, convertint-les en detonadores d’altres sabers transversals. L’organització està a càrrec del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).