GRUPO PLAZA

‘Festa a la plaça’

L’Ajuntament d’Estivella mutila el cartell del 9 d’Ocubre de Gallén+Ibáñez

5/10/2016 - 

VALÈNCIA. Arriba el 9 d’Octubre i, més enllà de les activitats promogudes per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, són molts els municipis que generen una programació específica per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. La qüestió gràfica, tanmateix, no està desenvolupada d’igual manera en totes les administracions i la localitat d’Estivella ha sorprés en publicar a les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de la localitat, Facebook i Twitter, un cartell que mutila la imatge oficial de la festivitat creada per l’estudi de disseny gràfic Gallén+Ibáñez.

El govern local hi ha ‘desconstruït’ el treball de l’estudi valencià fent ús del característic ‘9’ tricolor, que varen dissenyar per a la campanya de l’any 2015, per comunicar ‘Festa a la plaça’, l’acte amb el qual el municipi celebrarà el proper diumenge la festivitat. Amb ‘La festa d’un poble en moviment’ per lema, la imatge publicitada pel municipi inclou un ‘collage’ amb una fotografia del poble i una altra de l’estàtua de Jaume I. Aquesta és la primera versió del cartell generat per l’Ajuntament d’Estivella, que n’ha ‘dissenyat’ un altre per comunicar la programació amb el ‘9’ de fons.

El protagonista del cartell original de Gallén+Ibáñez és el número 9, que es configura amb la superposició de tres tipografies: una gòtica, una romana didona i una de pal sec. Tres tipografies de tres períodes històrics diferents per a subratllar la longevitat de la celebració, que mai ha deixat de celebrar-se des del 1338. El nou va acompanyat d'un formulari mecanografiat que emula un document oficial amb el seu segell, així com un text, elaborat pel professor d'Història Medieval de la Universitat de València Rafael Narbona amb aquest propòsit, en el qual s'explica breument l'origen i el significat del 9 d'Octubre.

Per a 2016 la Generalitat Valenciana ha confiat la creació del cartell a l’agència de publicitat Ladies&Gentlemen que, de la mateixa manera que va fer Gallén +Ibáñez el 2015, fa protagonista al número 9 que, en aquesta ocasió, representa les tres províncies de la Comunitat: Alacant, València i Castelló. Per la seua banda, la comunicació de l’Ajuntament de València ha estat encarregada a Menta, que presenten la Senyera acompanyada amb una frase del testament de Jaume I, de juliol del 1276.

Noticias relacionadas

DANIEL GARCÍA-SALA
DANIEL GARCÍA-SALA
historias del diseño valenciano

Eduardo Albors: Hágase la luz

Por  - 

Fundador de Caps i Mans y miembro de La Nave, el diseñador Eduardo Albors nunca ha abandonado la luz como soporte ideal para sus diseños

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email