GRUPO PLAZA

impulsades per la Regidoria d'Acció Cultural

L'Ajuntament incrementa la dotació de les ajudes a les arts escèniques fins als 715.000 euros

El procediment de concessió de les subvencions és el de règim de concurrència competitiva, sotmés al sistema de valoració establit en funció d'uns criteris fixats en la convocatòria. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals, a comptar des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província BOP

26/02/2023 - 

VALÈNCIA. La Junta de Govern Local ha aprovat les convocatòries de sis línies d'ajudes a les arts escèniques: a la producció; a la programació en sales privades; als festivals i circuits; a projectes d'especial interés; a les residències de creació; i a les associacions professionals del sector de les arts escèniques. L'objectiu d'estes ajudes, impulsades per la Regidoria d'Acció Cultural, és “recolzar als professionals del teatre, la dansa, el circ i les arts vives, afavorint la creació de nous projectes escènics, una major descentralització de la cultura en els barris de la ciutat a través dels festivals, recolzar a les companyies valencianes, el teixit associatiu professional i els projectes que afavorisquen la inclusió social”. Així ho ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha destacat que este programa d'ajudes compta enguany amb un augment global de 130.000 euros.

La regidora ha assenyalat que “aprovem alhora sis convocatòries del programa d'ajudes a les arts escèniques i el fem amb major antelació, amb la finalitat de resoldre-les més ràpidament i injectar liquiditat en el sector amb major promptitud”. Així mateix, ha destacat l'augment pressupostari, ja que “la dotació global de les convocatòries ha passat dels 587.500 euros de 2022 als 715.000 euros de 2023, un increment que duem a terme per a donar suport al sector professional de les arts escèniques de la ciutat i ajudar-lo a fer front a la inflació. D'esta manera, Ibáñez ha fet balanç de l'augment de les ajudes des de l'inici d'este mandat, destacant que “han passat dels 500.000 euros en 2019 als 715.000 euros en 2023”.

Pel que respecta a les ajudes a la producció escènica, el seu fi és afavorir el desenvolupament de projectes de creació escènica en tota la seua diversitat: dansa, circ, teatre, escena performativa i arts vives, i la quantia global d'esta convocatòria ascendeix a un total de 210.000 euros. D'altra banda, a través de la convocatòria d'ajudes a la programació en espais escènics de titularitat privada es pretén fer costat a les sales de teatre de la ciutat de València que incloguen en les seues programacions a companyies valencianes La convocatòria compta amb una dotació global de 250.000 euros. La d'ajudes a festivals i circuits escènics, dotada amb una quantia de 90.000 euros, vol contribuir a sufragar els costos dels projectes presentats.

I pel que fa a la finalitat de les ajudes a projectes d'especial interés (dotada amb 75.000 €), esta és impulsar totes aquelles propostes encaminades a afavorir l'accessibilitat i la inclusió social a través de les arts escèniques, així com promoure la investigació i l'intercanvi d'experiències, mentre que la d'ajudes a residències de creació (50.000 €) pretén facilitar el desenvolupament de processos creatius de caràcter escènic, processos d'escriptura o d'investigació teòrica així com de component audiovisual. Finalment, la convocatòria d'ajudes a les associacions professionals del sector de les arts escèniques compta enguany amb una quantia de 40.000 euros i el seu propòsit és ajudar al sosteniment de les despeses de funcionament, estructura, representació i activitat de les associacions que defensen els interessos dels col·lectius de professionals de les arts escèniques, així com donar suport als projectes de formació, innovació i millora professional.

Noticias relacionadas

impulsades per la Regidoria d'Acció Cultural

L'Ajuntament de València incrementa la dotació de les ajudes a les arts escèniques fins als 715.000 euros

Por  - 

El procediment de concessió de les subvencions és el de règim de concurrència competitiva, sotmés al sistema de valoració establit en funció d'uns criteris fixats en la convocatòria. El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de 20 dies naturals, a comptar des del sendemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme