GRUPO PLAZA

EXPOSICIÓN

Las Naves abre el Museari Queer Art: cultura para la tolerancia y la diversidad

14/06/2019 - 

VALÈNCIA. El centre d'innovació Las Naves acull el Museari Queer Art: El projecte Arteari en Las Naves, una mostra col·lectiva d'artistes que recull l'última temporada d'exposicions individuals presentades al museu virtual Museari. Esta iniciativa s'integra en el programa general de Mostra La Ploma, el festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar que coordina Lambda a València. L'exposició està comissariada per Germán Navarro Espinach.

La inauguració tindrà lloc el dilluns 17 de juny a les 20.00 hores i la mostra estarà oberta al públic fins al 31 d'agost. Participen en Museari Queer Art: Ricard Huerta, Amadeo Valldepérez, Ricardo Cotanda, Cacho Falcón, Ángel Pantoja, Natividad Navalón, Eva Máñez, Pepa Arróniz, Randomagus, Elia Torrecilla, Del LaGrace Volcano, Sebas Martín, Marina Cochet, Juan Sepúlveda, Antonio Santos, Nazario, Graham Bell i Anna Maria Staiano.

Museari (Museu de l’Imaginari), organitzador de l'exposició, és un museu online i una institució permanent, sense ànim de lucre, al servici de la societat i oberta al públic, que adquirix, conserva, estudia, exposa i difon el seu patrimoni. Els seus objectius principals són la promoció de l'educació artística i de la història com a instruments fonamentals per a la defensa dels drets humans, amb un especial èmfasi en el respecte a la diversitat sexual i els col·lectius LGTBIQ+.

La quarta edició de Museari Queer Art se celebra per primera vegada en el centre d'innovació Las Naves de l’Ajuntament de València, aprofitant la commemoració del 50 aniversari dels fets de Stonewall Inn que van donar origen al moviment reivindicatiu dels drets LGTBIQ+. 

El projecte Arteari en Las Naves

El projecte Arteari (Art i disseny per a entorns educatius lliures d'homofòbia i transfòbia), dins del qual s'engloba l'exposició, forma part de la convocatòria d'ajudes per a accions especials d'investigació del Vicerectorat d'Investigació de la Universitat de València. 

S'ha programat una sèrie d'activitats que se celebraran en la mateixa sala de l'exposició en Las Naves. El Seminari Arteari tindrà lloc els dies 27 i 28 de juny i està organitzat pel Grup Creari d’Investigació en Pedagogies Culturals de la Universitat de València, responsable del citat projecte, amb la col·laboració d’AVALEM (Associació Valenciana d'Educadors de Museus). Participaran artistes educadors/as i públic en general.

El divendres 21 de juny, a les 12.00 hores, tindrà lloc una visita comentada per a col·lectius i associacions i a les 19.30 hi haurà firma de còmics El Violeta. A més, el divendres 12 de juliol a les 18.00 hores hi haurà una ponència performativa sobre La Erreria (House of Bent) i, a continuació, es presentarà un projecte revolucionari sobre ecologia i gènere, així com el llibre Ecogénero/Ecogender, amb Verónica Perales i William James, de Transnational Temps.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme