GRUPO PLAZA

onze segells

Les editorials valencians aterren al Fira del Llibre Infantil de Bolonya

5/04/2024 - 

VALÈNCIA. Des del pròxim dilluns, 8 d’abril, i fins al dijous 11, les editorials valencianes es troben a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, el major encontre professional literari dedicat al llibre infantil i juvenil. L’esdeveniment italià enfocat a la compravenda de drets d’autor i traducció i la promoció del debat al voltant del present i futur de l’edició, preveu la presència de 1.500 expositors provinents de més de 100 països i la participació d’Eslovènia com a país convidat de la seua 61a edició.

Algar Libros S.L., Andana Editorial-Andana Gràfica, Edicions Bromera, Editorial Gusanillo, Iglú Editorial, Litera Libros, Edicions Perelló, Media Vaca, Grupo Editorial Sargantana,  Savanna Books  i Tu Cuento y Tú, són les empreses d’edició que, amb la coordinació de l’Associació d’Editorials del PV (AEPV), participaran en aquesta cita de rellevància per a la internacionalització del llibre valencià. Entre elles, deu editorials valencianes s’agruparan a l'estand de la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE), el qual compta amb el suport de la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana.

La programació, integrada per propostes com ara workshops, conferències i col·loquis, comptarà amb una proposta organitzada per Edicions Bromera centrada en l’autora Rocío Bonilla, qui conversarà amb Jordi Martí, editor de Bromera/Animallibres sobre les característiques de la seua obra, la qual, segons el programa de la Fira, es defineix per la “capacitat única per a connectar amb el món dels xiquets”.

D’altra banda, l’editorial valenciana Litera Libros ha sigut reconeguda amb una Menció Especial en el marc dels ‘BolognaRagazzi Awards’ per la seua obra ‘Vertical. Historia ilustrada de la escalada’, escrita i il·lustrada per Ximo Abadía, la qual ha destacat en la categoria ‘Non Fiction’. L’editorial valenciana ja havia conegut l’èxit a Bolonya en edicions anteriors amb una altra Menció Especial rebuda l’any 2022, en aquella ocasió, per l’obra ‘Fluidoteca’ de Berta Páramo.

El llibre infantil i juvenil valencià compta amb una dilatada presència al panorama internacional a través, d’una banda, de la participació col·lectiva en la fira italiana de la mà de l’AEPV des de 1998 i, d’altra banda, del treball d’editorials que han reeixit al mercat internacional com ara Edicions Bromera, Andana Editorial o Mediavaca, la qual ha rebut diferents ‘BolognaRagazzi Awards’ durant les edicions de 2016 i 2019. Cal assenyalar, també, la destacada trajectòria i qualitat dels treballs dels professionals de la il·lustració valenciana en aquest escenari, aspectes que han contribuït al desenvolupament de la indústria valenciana del llibre LIJ.

Més del 30% de les editorials valencianes es dediquen al llibre infantil i juvenil, el qual aporta un catàleg de més de 5.000 títols que s’enriqueix anualment amb una mitjana de 150 novetats editorials. D’aquesta manera, el gènere infantil i juvenil representa un 35% de la facturació del sector valencià del llibre, percentatge que l’any 2022 va estar prop dels 12 milions d’euros, dels quals, el 50% pertanyen als llibres editats en valencià.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas