Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

Homenatge a Llorenç Giménez 

L'escriptor Joan Pla i l'IECMA, guardonats amb els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura

8/01/2020 - 

VALÈNCIA (EP). Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura han reconegut la trajectòria de l'escriptor Joan Pla i el treball a favor de la cultura de l'Institut d'Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).

Els guardons, impulsats per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, distingeixen aquelles persones i institucions o iniciatives que, "gràcies al seu impuls vital, representen els valors i els objectius que promou l'entitat, com per exemple la promoció de la lectura i la difusió del valencià", recorda l'entitat en un comunicat.

Nascut a Artana i docent de professió, Joan Pla ha publicat més de 60 novel·les, entre les quals destaca 'Mor una vida, es trenca un amor', un dels clàssics per excel·lència de la literatura valenciana. Editat l'any 1981, ha venut més de 200.000 exemplars. Les seues obres han rebut diversos premis literaris, com l'Enric Valor de Novel·la, el Bancaixa de Narrativa Juvenil o Vicent Silvestre de Narrativa Infantil.

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha recaigut enguany en l'IECMA. Amb més de 600 socis i 35 anys al servici de la cultura, s'ha convertit en una de les entitats culturals més prestigioses i antigues de la província d'Alacant. Va nàixer l'any 1985 com un espai de trobada on trobar tot tipus de treballs o d'informació cultural de la Marina Alta.

Homenatge a Llorenç Giménez

A més, durant l'entrega dels premis, que se celebrarà el divendres 7 de febrer durant un sopar literari en el saló Siglo XXI de l'Alcúdia, s'homenatjarà el contacontes Llorenç Giménez, mort el 2019. Va ser "un dels impulsors de la renovació pedagògica en l'escola valenciana i un dels màxims exponents de la narració oral valenciana", recalquen des de la fundació.

A la gala està prevista l'assistència de representants del món polític, cultural i de l'ensenyament, així com familiars i amics, que acompanyaran els guardonats eixa nit tan especial. Amb l'objectiu de commemorar el mestre de la faula, la gala serà presentada pels contacontes valencians Anna Ballester i Carles Cano.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email