GRUPO PLAZA

Bestiari valencià

'L’influencer' valencià /selfium rere selfium/

29/01/2019 - 

VALÈNCIA. Hi ha un model d’influcencer valencià a qui no li agrada la paella, no li agrada la carn de cavall, no li agrada la cassalla, ni li agraden els cafés cremadets… però no importa, se sacrifica per la foto. Perquè ell sap que, si vol ser un influencer en la seua terra, ha de pujar cada diumenge una foto de la paella; ha de menjar-se entrepans de barra de quart farcits de carn del “pequeño poni” amb alls tendres; sap que toca beure una cassalla i dissimular les arcades que li provoquen; i cal fer fotos de cremadets amb un filtre que ressalte la diferència de colors entre el café i el licor. Perquè estos influencers valencians en realitat són més de brunch, Jagermeister i latte macchiato, que de les tradicions de la terra; però, si els proporciona “likes”, són capaços fins i tot d’anar a una partida de pilota valenciana; si és tendència, ho fan.

Tots són templats i templades, fan cara d’“açò no va en mi”, miren a l’infinit, i entre les seues sessions de foto sempre n’hi haurà alguna a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Com eixes fotos de les parelles de nóvios coents, que darrere tenen l’hemisfèric i a quatre japonesos. Però en este cas, en compte de vestit de boda, duen els últims modelets de Zara fabricats en Bangladesh mentre fiquen cara d’estar intentant multiplicar 33 x 293 de cap. Intenteu ficar eixa cara, mireu-vos a l’espill i voreu que no teniu cara de matemàtic, teniu cara d’influencer.

Després hi ha alguns influencers específics per sectors; tots no tenen les mateixes aficions i mentre que alguns són de la moda, uns altres són més de la paella. Per tant em dispose a explicar els principals influencers valencians segons les seues àrees d’acció:

-L’influencer de moda. Habitant de la ciutat que curiosament en cada foto que puja comenta que té un amic dissenyador que li ha deixat una borsa o un mocador en colors flúor... que en realitat ni és amic, ni li ha deixat la borsa, li l’ha regalat (o pagat) per a que puge una foto al seu Instagram. La seua obsessió és combinar la roba i els complements de manera diferent, així que mira totes les revistes de moda, totes les fotos dels saraus en catifa roja i controla a totes les celebrities, per a fer com fan elles, però sense que es note. Sempre escriuen en castellà i en anglés, però de tant en tant fiquen una paraula en valencià en el seu stories, sempre la mateixa, #TERRETA. Que sol estar acompanyada per unes altres com #SweetHome #Family #Friends #Fashion i similars.

-L’influencer esmorzador. Són els únics influencers que es poden permetre panxa i no anar a la moda. Això sí, cada setmana han d’esmorzar de 3 a 5 voltes en bars diferents, dinar arròs un mínim de 2 dies, i criticar un parell de fotos de paellicidis d’eixos que et fan ganes d’arrancar-te els ulls. Poden semblar éssers tranquils i pacífics, però que no t’enganye la seua aparença: alguns d’ells es pensen que tenen el monopoli esmorzador... només ells poden parlar de paelles i de fideuaes, i si algú parla d’un bar o entrepà del qual ells han parlat abans, llançarà a tots els seus followers contra l’invasor. Són més territorials que els gats vells i, com els gats vells, tenen males puces. Mentre a la resta d’Espanya hi ha foodies, que són els que pugen fotos de menjar, ací tenim “propietaris intel·lectuals de les tradicions”. Potser algun dia moriran d’una fartada, o el que és més fàcil, d’un atac d’importància.

-L’influencer fester. Són poquets i sorollosos com una mascletà i, com passa amb les mascletades, no agraden a tots. Critiquen l’antigor d’algunes tradicions tant com critiquen a qualsevol que s’atrevisca a criticar l’antigor. Mentre no confongues una foguera amb una falla, i no demanes que cremen les gaiates, tot controlat.

-L’influencer cultural. No hi ha cap sarau on no estiga ell, Fira del Llibre, inauguració en l’IVAM, presentacions de llibres, concerts en la Marina… hi ha setmana sencera que s’alimenta a base de canapés i cervesa Túria. Que eixa és una altra, depenent del tipus de cervesa que patrocine es pot saber si és un esdeveniment musical, artístic, humorístic o has acabat en mig un monòleg sense gaire gràcia. Ara bé, la seua droga són les il·lustracions, coneix a totes les il·lustradores i per això, si et fa un regal, sempre és algun “print”. 

Top influencers valencians:

Hi ha influencers de veres, autèntics, aquells que realment exercixen influència i no com els instragrames eixos que pugen les fotos mig disfressats de les que parlava a l’inici. Els principals de per ací són:

Eugeni Alemany - Eugeni és capaç de formar terratrèmols cada volta que se li fica entre cella i cella alguna ocurrència. Des de nadar amb melons, a ficar emojis de paella als telèfons de tot el món, un agitador viral que va recomanar a Calatrava “obrir-se un Panaria”; èpic.

Raúl Antón - Que molta gent s'acomiade amb un “hasta luego Mari Carmen” o diga coses com “aixina, aixina! i “petao, petao” és molt complicat. Però a banda de crear un llenguatge propi, ara amenaça en ficar de moda de nou la música dels 90… perill en las Gaunas!!!

Paula Bonet - De furtar els seus cartells de La Cabina i disfressar-se com ella, a organitzar cremes dels seus cartells de Nadal han passat només 5 anys, en els quals l’artista més imitada del País no deixa a ningú indiferent.

Giussepe Grezzi - És capaç de ficar a tota la premsa de la ciutat en contra seua i d’aconseguir que advocats i empresaris es desplacen al treball en patinet. Si això no és tindre influència...

Miss Tagless - Ella i Nerea Sanfe són les influencers del “valencià” les seues camisetes es convertixen en tendència gràcies als seus somriures i la seua espontaneïtat natural.

I després tenim els influencers temàtics. Si algú vol saber d’història valenciana cal preguntar a Vicent Baydal, d’alimentació a Virginia més coneguda com Dietista Enfurecida, de medi ambient a Andreu Escrivà i de diners a Juan Roig. Que al remat és qui més influència exercix de tots, sense necessitat de tindre Twitter, Instagram ni Facebook. De fet si creara un app anomenada Hacendaders per a que la gent s’emparellara segons els productes que compren al Mercadona, estic convençut que a muntó de gent compraria vi car i foie per emparellar-se en rics, o productes ecològics perquè els agraden “les persones compromeses”. Penseu-ho, una relació entre un amant de la Nocilla i el Cola-cao, i un amant del Nesquick i la Nutella mai podria funcionar. Per tant amb esta aplicació ens evitaríem des de l’inici les sorpresses desagradables, com descobrir que la teua parella compra paella congelada, descobriments que són motiu de divorci.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas