Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

tribuna libre / OPINIÓN

Llum i living: un plató de cinema a València

Foto: KIKE TABERNER
27/11/2018 - 

A València hi ha un element fonamental que, tant paisatge com societat, portem de sèrie: la llum. Sens dubte, aquest gran recurs és una de les peces fonamentals en qualsevol producció cinematogràfica. Estudis d'enregistrament hi ha de tota classe en qualsevol part del món, però exteriors com els que proporciona el territori valencià, són únics.

En aquests temps en els quals la decisió d'una gran productora és capaç d'impulsar exponencialment les visites a un punt determinat, volem reivindicar amb afany la força que les nostres comarques poden oferir com a platós de cinema a l'aire lliure.

Per això, el Patronat de Turisme de València va impulsar la creació de la plataforma digital “Film València” que va nàixer fa a penes un any per a ser el punt de trobada de la creació projectes audiovisuals en el territori valencià que contribuïsquen a activar les economies locals mitjançant l'explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogràfica i publicitària.

Film València promou i facilita els rodatges i impulsa la indústria audiovisual, el turisme i l'economia local en tot el territori. És doncs, la baula necessària entre les productores i les comarques on roden. Aquesta nova eina treballa amb les comunitats locals d'una forma global, des de com potenciar una comarca com a espai de rodatge, fins a com gestionar els permisos necessaris de la forma més ràpida i fluida possible.

Volem convertir les nostres comarques en un gran plató cinematogràfic per a contribuir a la creació d'una cadena de valor en la qual el territori és l'element visible

Així, aquesta plataforma digital ofereix un servei públic i gratuït desenvolupat per València Turisme juntament amb l'Institut Valencià de Cultura (Departament d'Audiovisuals i Cinematografia), els municipis film friendly de les comarques de València i la fundació Turismo València.

I tot això amb l'objectiu d'oferir una eina de gestió perquè ajuntaments, professionals i productors audiovisuals la utilitzen com a pròpia i afavorir així que s'escurcen les distàncies entre tots els agents implicats en qualsevol producció audiovisual.

Volem convertir les nostres comarques en un gran plató cinematogràfic per a contribuir a la creació d'una cadena de valor en la qual el territori és l'element visible i promocionat que acull la creació d'un projecte audiovisual que genera ocupació i posa en contacte a productors i professionals amb agents locals, des de tècnics d'ajuntament fins a restauradors, hotelers, professionals del transport, etc.

Una de les grans bondats de Film València és el seu caràcter flexible, modulable i adaptable. És una eina viva que ofereix més de 130 categories (penya-segats, magatzems, banys, barrancs, castells, dunes, fàbriques, gòtic, medieval, jueria, molins, platges, rius, torres de defensa, muralles, etc.) dels municipis valencians film friendly associats.

A més, Film València és un aparador extraordinari per a mostrar en les fires audiovisuals a les quals acudeix València Turisme, com ara les de Londres, Sant Sebastià, Berlín, Cannes i Los Angeles. Perquè, si alguna cosa ens caracteritza als valencians i valencianes és la nostra capacitat d'exportar emocions i el nostre esperit emprenedor. No solament cal oferir un excel·lent servei a qui ve al nostre territori, sinó que la proactivitat que qualsevol sector econòmic requereix per a aconseguir l'èxit fa necessari eixir i “vendre” la nostra terra, la nostra llum, i el millor que tenim els valencians i valencianes, el nostre living.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email