Hoy es 13 de diciembre
GRUPO PLAZA

concert

L’Orquestra de València i Tebar interpreten l'inusual cicle simfònic 'La meua pàtria'

30/11/2022 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València tornarà a pujar demà dijous a l’escenari del Teatre Principal, per a interpretar a les 19.30 hores, i sota la direcció de Ramón Tebar, la totalitat dels sis moviments del cicle simfònic Má Vlast (La meua pàtria), del compositor txec Bedřich Smetana. Es tracta d’un grandiós poema simfònic que representa els paisatges, la història o les llegendes de Bohèmia, la regió natal del compositor.

Si esta obra és coneguda pel gran públic és per un dels seus moviments, Vltáva (Moldau), l’obra més cèlebre de Smetana i un dels grans poemes simfònics de la història, que està present en els grans repertoris internacionals, eclipsant la resta de parts d’este cicle simfònic. En este sentit, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que “és inusual que en un mateix programa figure esta partitura, i este és un aspecte que vull destacar, ja que programem no sols des de la perspectiva de dotar de coherència les diverses obres que conformen un concert, sinó també d’oferir al nostre públic composicions com esta, que rarament s’interpreta del tot”.

Smetana és considerat com el pare del nacionalisme musical txec. L’obra està estructurada en sis poemes simfònics, que es van estrenar gradualment entre el 1875 i el 1880. El primer d’ells fa referència al castell Vysehrad de Praga, que va ser cort dels antics reis txecs. El segon descriu amb mestria el curs i vicissituds del riu Moldava. Les seguix Sárka, sobre una antiga llegenda de La guerra de les donzelles, i que dona pas a Zceskych luhuv a hájuv, a la bellesa dels paisatges rurals bohemis. El quint versa sobre Tabor, una ciutat del sud de Bohèmia, per a finalitzar amb la montaña Blaník, que segons una altra llegenda dorm un immens exèrcit de guerrers que ajudaran al país en les hores més difícils.

Má Vlast és una obra que l’Orquestra de València ha interpretat íntegrament en una sola ocasió, en el 2006 sota la direcció de Libor Pesek. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “és molt important per a l’Orquestra i per al nostre públic, interpretar i escoltar este gènere de poema simfònic, ampliar este repertori per a descobrir i gaudir de les seues característiques sonores i descriptives”.

Ramón Tebar és director principal de Florida Grand Opera a Miami, de la qual ha sigut director artístic i musical; director artístic i musical d’Òpera Naples i actualment és director principal associat de l’Orquestra de València, de la qual va ser director artístic i titular. Ha dirigit la Philharmonia Orchestra de Londres, Philharmonia de Praga, Het Gelders Orkest, filharmòniques de Malàisia, Armènia i Szczecin, simfòniques de Sant Petersburg i Moscou, Orquestra de la Ràdio de Bulgària, Filharmònica Daejong a Corea, simfòniques d’Aalborg a Dinamarca, San Antonio als EUA, Orquestra Nacional del Perú, i principals orquestres d’Espanya.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas