GRUPO PLAZA

dintre del Festival Serenates

L'Orquestra de València rep la Medalla de la Universitat pel seu 75 aniversari 

25/06/2018 - 

VALÈNCIA. L’Orquestra de València torna aquest dimarts, a les 22.30 hores, al Festival Serenates, que es desenvolupa des del passat 24 de juny fins al proper 8 de juliol al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Es tracta d’un programa singular, ja que en el transcurs del concert la formació simfònica valenciana rebrà pel seu 75 aniversari, la Medalla de la Universitat de València.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha valorat la concessió d’aquesta distinció que “reconeix la funció que exerceix la nostra Orquestra en la promoció i difusió cap al món de la música valenciana, dels nostres compositors i del treball dels nostres músics”. Com també avala “l’estreta vinculació amb el Festival Serenates on ha participat en dotze ocasions i, en especial amb el claustre on es fan els concerts, ja que a penes dos anys després de la seua fundació va interpretar un programa amb el seu titular d’aleshores, Joan Lamote de Grignon”.    

D’aquesta manera, l’Orquestra de València, amb la direcció del seu concertino Enrique Palomares, interpretarà un programa musical en el qual figuren les Simfonies núm. 25 i núm. 29 de Wofgang Amadeus Mozart, així com el Concerto grosso, op. 6 d’Arcangelo Corelli. Un concert que a més, tornarà a tindre una important vessant social, degut que els diners recavats es destinaran a l’ONG sense ànim de lucre AnimaNaturalis, que treballa amb força en la defensa dels animals a Espanya i Llatinoamèrica. Com també pedagògica amb la inclusió dins dels faristols de l’Orquestra, de músics de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

En aquest sentit, la Medalla també valora la relació de l’Orquestra de València amb agrupacions pròpies de la Universitat de València com l’Orfeó Universitari en seixanta i quatre concerts i sobretot, amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, on els seus joves músics tenen l’oportunitat de tocar amb les professores i professors que tant admiren.

Al llarg de la seua trajectòria, el festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, ha tingut cada vegada més col·laboracions: l’Ajuntament de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, el Palau de la Música, l’EASD (Escola d’Art i Superior de Disseny) i el   Palau de les Arts de València, que s’ha unit en aquesta edició. En el marc de ‘Serenates’ s’han estrenat moltes obres o s’han retrobat després de segles d’oblit en els diversos arxius musicals valencians. A més, molts grups valencians han estrenat artísticament en aquest escenari, ja que aquest festival s’ha convertit en una plataforma per a la promoció i la difusió de la música.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas